Info

 
 

Poznati američki iluzionista Dejvid Blejn (David Blaine) ušao je u Ginisovu knjigu rekorda zadržavanjem daha u vodenoj kugli čak 17 minuta i 4 sekunde. Ovaj događaj prikazan je uživo 30. aprila 2008. godine na televiziji, kada je Dejvid bio gost u šou-programu poznate američke voditeljke Opre Vinfri (Oprah Winfrey). 

Detaljnije...
 
Ekipa Srbije osvojila bronzanu medalju
Novosti - Vesti
 
Novi NR u DYN (152m)Na 8. Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah, koje je održano od 6. do 16. septembra 2012. godine u Nici, u Francuskoj, ženska reprezentacija Srbije, u sastavu Lena Jovanović, Nataša Bošković i Tijana Nikolić, osvojila je treće mesto i ostvarila do sada najveći timski uspeh u istoriji srpskog ronjenja na dah.
 
U konkurenciji 35 zemalja, nakon tri discipline (konstantni balast - CWT, statička i dinamička apnea - STA i DYN), u ukupnom plasmanu prvo mesto osvojila je ekipa Japana, a drugoplasirana je bila Francuska. Naš tim, sa trenerom Urošom Kojićem, osvojio je bronzanu medalju. Naše devojke su se iza sebe ostavile ekipe Finske, Rusije, Švedske, Velike Britanije, Amerike...
 
Detaljnije...
 
Novi nacionalni rekordi u DNF i STA
Novosti - Vesti
 
Lena Jovanovic - STA 6'22''Na takmičenju "LA Apnea Challenge" održanom u Američkoj državi Kalifornija, u periodu od 4. do 6. avgusta 2012. godine, prvi put se u bazenskim disciplinama oprobala naša takmičarka Lena Jovanović. U svom debitovanju, ona je odmah posltigla i više nego zapažen rezultat, oborivši dva nacionalna rekorda, u disciplinama dinamika bez peraja (DNF) i statika (STA). Lena je preronila 102 m bez peraja i zadržala dah neverovatnih 6' 22''. Oba rekorda su i zvanično priznata od članova UO Aida Srbije.
 
Sve čestitke našoj takmičarki!
 
Lena Jovanovic - DNF 102 m 
 
Pravo stanje Herberta Niča
Novosti - Vesti
 
Herbert NitschPoznato je da je početkom juna meseca ove godine višestruki svetski rekorder, Austrijanac Herbert Nič, najavio pokušaj obaranja svetskog, a i svog ličnog rekorda, u najtežoj disciplini ronjenja na dah, No Limit (NL). Takođe je poznato kako je ovaj pokušaj završen, na žalost, na Herbertovu štetu. Naime, u poslednjim metrima pri izronjavanju, Herbert je osetio fizičku nestabilnost i upao u veliku krizu, s toga nije mogao da izvrši površinski protokol, koji AIDA pravila nalažu, i  sudije nisu mogle da priznaju novi rekord, koji je dosegao nekoliko minuta pre toga. Zaronio je na dah, na neverovatnih 244 metara dubine, što ga čini ujedno i "najdubljim" čovekom na planeti. Rekord zvanično nije priznat, a Herbertovo zdravstveno stanje je dovedeno u pitanje.
 
Detaljnije...
 
Kursevi na Zakintosu
Novosti - Vesti
 
ZakintosU periodu od 01. do 11. jula 2012. godine, na grčkom ostrvu  Zakintos,  Aida Srbija,  freediving  school State of Mind i Naissub Freediving organizuju trening kamp sa kursevima AIDA Freediver** i AIDA  Freediver***, individualnim treninzima, u idealnim uslovima, za sve discipline u ronjenju na dah, uzimajući u obzir i bazenske i dubinske.  Mogućnost korišćenja bazena,  teretane,  vežbe disanja, istezanja i meditacije, sa yoga instruktorom i  vožnja bicikla.  Kondicioni treninzi na suvom biće uključeni uz doplatu, u odnosu na aranžman.
 
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 13 - 16 of 30
Copyright 2020 aida-srbija.