Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah BEOGRAD 2008
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
subota, 01 mart 2008
 
Briefing
 
U subotu, 16. 02. 2008. godine u Beogradu na bazenu "Taš" održano je takmičenje u ronjenju na dah po standardima i pravilima AIDA International. Organizatori su bili ronilački klubovi "Deep Star" i "Sebastian" a supervizor takmičenja je bila AIDA Srbija. Takmičenje se sastojalo iz tri discipline: statička apnea - STA, koja je održana u prepodnevnom delu programa i dinamika sa i bez peraja – DYN i DNF, održana u popodnevnim satima. Ovo takmičenje imalo je status Otvoreno prvenstvo Srbije sa gostima, koje je od osnivanja AIDA Srbija ujedno bilo i drugo po redu takmičenje ovog tipa. Sudili su međunarodne AIDA sudije E nivoa: Damir Detić, Marko Kleončić, Petar Bojović i Aleksandar Karjuk.
 
Sudije-Tajming 
 
Pored domaćih, imali smo čast i zadovoljstvo da ugostimo i veliki broj takmičara iz inostranstva. Bilo je tu takmičara iz Češke, Italije, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Crne gore. Među njima i Čehinja Jarmila Slovenčikova, svetska prvakinja iz Sharm El Sheikh-a u disciplini CNF, koja je i na ovom takmičenju pokazala svoje kvalitete i dostigla prvo mesto u ukupnom plasmanu za žene.
 
Jarmila Slovenčikova 
 
Takođe, svojim sjajnim nastupima su se istakli i članovi hrvatske i slovenačke ekipe. U sastavu ekipe iz Hrvatske stigao je podmladak, koji su se dokazali kao talentovani mladi sportisti. Među njima vredi istaći Magdu Milas iz RK "Geronimo" pred kojom je lepa ronilačka budućnost.
 
Jure Daić 
 
U ekipi "PDM" iz Slovenije zapažene rezultate su ostvarili Tadej Šilec i Luka Šafarič. Dobro nam poznat Jure Daić ni ovaj put nije propustio priliku da se istakne u disciplini DYN, preronivši 150 metara odličnom tehnikom sa monoperajom i tako izbije na prvo mesto u plasmanu za muškarce u ovoj disciplini.
 
Andrea Richichi
 
Vremešni Andrea Rikiki oduševio je sve prisutne svojom top formom i ostvarenim rezultatima u disciplinama STA (7' 13'') i DNF (117m), koji su ga bez sumnje doveli na prvo mesto u ukupnom plasmanu za muškarce. Sjajan nastup su imali i naši takmičari iz RK "Deep Star".
 
Marko Đorđević 
 
Marko Đorđević je briljirao u statičkoj apnei, rezultatom od 6' 02'', dok je Aleksandar Jovanović imao odličan rezultat u DYN od 131 metar, kao i Darija Subotin u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji (86m). Posebno nam je zadovoljstvo istaći da je na takmičenju postavljen još jedan Nacionalni rekord, u disciplini dinamika bez peraja, koji je ostvario Duško Ormanović, član ronilačkog kluba "Danubius Spasilac" iz Novog Sada, preronivši 105 metara.
 
Duško Ormanović 
 
U ekipnom plasmanu na prvom mestu su bili članovi RK "Deep Star" iz Beograda, na drugom RK "Geronimo" iz Zagreba i na trećem SDT "Svet ronjenja" iz Pančeva. Zaključeno je da se na takmičenju pojavilo nekoliko novih imena, što nam je drago, jer to pokazuje da se ovaj sport sve više afirmiše. Pored toga, takmičari su pokazali odličnu spremnost i napredovali u poznavanju pravila u odnosu na prošlu godinu, čemu je dokaz veliki broj validnih rezultata.
 
Darija Subotin 
 
Nakon takmičenja, tradicionalno je upriličena večera i dodela nagrada u restoranu "Šumatovac" gde je zavladala prijatna atmosfera u druženju sa svim učesnicima takmičenja. Najuspešniji takmičari su nagrađeni vrednim nagradama od strane sponzora, kojima se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo.
 
Restoran  
 
Kao i prethodne godine, zvanična snimateljska ekipa je bila  "Studio MEDENO" iz Novog Sada, sa profesionalnim snimateljima i fotografom. Ovaj put se zaista možemo pohvaliti odličnom organizacijom. Mnogi propusti od prošlogodišnjeg takmičenja su prevaziđeni zahvaljujući stečenom iskustvu i zalaganju svih onih koji su učestvovali u tehničkoj realizaciji, a verujemo da će svako sledeće takmičenje biti još bolje u odnosu na prethodno.
 
Pobedničke ekipe 
    
Svim takmičarima se zahvaljujemo što su se odazvali, čestitamo na postignutim rezultatima i želimo im da tako nastave, a ujedno ih pozivamo da i sledeći put budu naši gosti.
 
 
Srdačan pozdrav,
AIDA Sbija
 
 
 
< Prethodno
Copyright 2019 aida-srbija.