Ekipa Srbije osvojila bronzanu medalju
Novosti - Vesti
 
Novi NR u DYN (152m)Na 8. Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah, koje je održano od 6. do 16. septembra 2012. godine u Nici, u Francuskoj, ženska reprezentacija Srbije, u sastavu Lena Jovanović, Nataša Bošković i Tijana Nikolić, osvojila je treće mesto i ostvarila do sada najveći timski uspeh u istoriji srpskog ronjenja na dah.
 
U konkurenciji 35 zemalja, nakon tri discipline (konstantni balast - CWT, statička i dinamička apnea - STA i DYN), u ukupnom plasmanu prvo mesto osvojila je ekipa Japana, a drugoplasirana je bila Francuska. Naš tim, sa trenerom Urošom Kojićem, osvojio je bronzanu medalju. Naše devojke su se iza sebe ostavile ekipe Finske, Rusije, Švedske, Velike Britanije, Amerike...
 
 
Reprezentacija Srbije- "Ovo je najveći uspeh u istoriji srpskog ronjenja na dah, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Lena, Tijana i Nataša prevazišle su sva naša očekivanja i prognoze osvajanjem bronzane medalje. Naš cilj je bio, pre odlaska na svetsko prvenstvo, da se plasiramo među prvih 10 timova na svetu, u ronjenju na dah."

Novi nacionalni rekordi postignuti su na svetskom prvenstvu u Nici: Tijana Nikolić postavila je novi rekord u dinamici sa perajama (DYN), preronivši 152m, dok je Lena Jovanović poboljšala svoj prethodni rekord i konstantnom balastu (CWT) na 73m.

Čestitke našim bronzanim devojkama!
UO AIDA Srbija
 
Prva tri tima u svetu 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.