Info

 
 

Poznati američki iluzionista Dejvid Blejn (David Blaine) ušao je u Ginisovu knjigu rekorda zadržavanjem daha u vodenoj kugli čak 17 minuta i 4 sekunde. Ovaj događaj prikazan je uživo 30. aprila 2008. godine na televiziji, kada je Dejvid bio gost u šou-programu poznate američke voditeljke Opre Vinfri (Oprah Winfrey). 

Detaljnije...
 
Pravo stanje Herberta Niča
Novosti - Vesti
 
Herbert NitschPoznato je da je početkom juna meseca ove godine višestruki svetski rekorder, Austrijanac Herbert Nič, najavio pokušaj obaranja svetskog, a i svog ličnog rekorda, u najtežoj disciplini ronjenja na dah, No Limit (NL). Takođe je poznato kako je ovaj pokušaj završen, na žalost, na Herbertovu štetu. Naime, u poslednjim metrima pri izronjavanju, Herbert je osetio fizičku nestabilnost i upao u veliku krizu, s toga nije mogao da izvrši površinski protokol, koji AIDA pravila nalažu, i  sudije nisu mogle da priznaju novi rekord, koji je dosegao nekoliko minuta pre toga. Zaronio je na dah, na neverovatnih 244 metara dubine, što ga čini ujedno i "najdubljim" čovekom na planeti. Rekord zvanično nije priznat, a Herbertovo zdravstveno stanje je dovedeno u pitanje.
 
 
Nakon nekoliko nedelja ćutanja, Herbertov otac, Gerhard Nič, objavio je na blogu stvarno stanje svog sina. Poslednja zvanična izjava iz menadžerskog tima Niča bila je 19. juna 2012. godine. Od tada, mnogo se spekulisalo po medijima, ali niko nije znao pravu istinu. Ova izjava je bila prvobitno objavljena na blogu Herberta Niča, na nemačkom, a ispod toga i prevedena. Sama izjava nije sadržala nikakve detalje u vezi njegovog zdravstvenog stanja, osim da redovno prima terapiju, kao i da su prognoze da će se veoma brzo oparaviti. Međutim, čini se da je Herbertovo stanje mnogo ozbiljnije.
 
Gerhard Nič u svojoj izjavi moli javnost, da posle svih stresova koje su doživeli, njega i sina malo ostave na miru, da je Herbertu svaki dan bolje, ali da su ta poboljšanja u malim koracima i da će njegov kompletan oporavak još potrajati. Trenutno se nalazi na rehabilitaciji, a svaka sugestija da mu je život ugrožen je potpuno neosnovana. Bila je to nesreća sa teškim posledicama, ali su lekari koji ga leče sigurni da će oporavak biti potpun, zbog njegove fizičke kondicije i mentalne snage. Podrška svih njegovih prijatelja, ronioca, poznanika, kolega i medija je ogromna. Nemoguće je da na svako pismo odgovori, ali najavljuje da će se Herbert lično obratiti javnosti, u pogodnom trenutku.
 
Do tada, želimo mu brz oporovak i uspešnu rehabilitaciju.
 
Herbert Nitsch 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.