Info

 
Ako se ikada zadesite u Grenadi, u Zapadnoj Indiji, ne propustite da zaronite na obližnjoj lokaciji za turističko razgledanje podvodnog sveta, poznatoj kao “podvodni park”. Naime, skulptor po imenu Džejson Tejlor (Jason Taylor) načinio je veoma neobične statue u ljudskom obliku, koje su smeštene – na dnu mora. Na datoj fotografiji se može videti pomenuti projekat, koji se nalazi na dubini od 5 metara i prostire se isto toliko u prečniku. Zamislite da ronite među ovim statuama koje pevaju sagu o izgubljenom svetu!? Neki će prizor okarakterisati kao jeziv, a neki kao fantastičan, ali je činjenica da ga niko ne može zanemariti, niti umanjiti njegovu atraktivnost, koja vas sve jače vuče natrag u more.
 
Ko je zapravo Džejson Tejlor?
 
Detaljnije...
 
Slovenian National Championship 2011
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
Slovenija 2011Takmičari S.K. Naissub i članovi Aida Srbije, Ljubica Trutić, Milena Radić i Ivica Stojanović su 25. i 26. novembra 2011. godine učestvovali na “Slovenian National Championship 2011” takmičenju, koje je održano u Mariboru. Na takmičenju je bilo 18 takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Takmičari su se oprobali u sve tri bazenske discipline. Zapažen rezultat postigla je Ljubica, koja je oborila dva nacionalna rekorda u disciplinama DNF (90m) za 4 metara i DYN (137m) za takođe 4 metara. Inače, predhodne rezultate tj. rekorde, postigla je Tijana Nikolić prošlog vikenda na Submania Kup-u u Zagrebu.
 
 
Slovenija 2011U disciplini STA, što se naših takmičara tiče, Ljubica je zadržala dah 4’43”, što joj je bilo dovoljno za prvo mesto,  Milena 4’04” i ukupno je bila druga sa ovim rezultatom, dok je  Ivica  sa vremenom 2’05” zauzeo osmo mesto u ovoj disciplini,  Kod muškaraca, prvi je bio Tomislav Sviličić iz Hrvatske (6’30”), drugi Samo Jeranko (6’16”), dok je treće mesto zauzeo Jure Daić (6’02”). Što se dinamike bez peraja tiče, Ivica je na svom prvom takmičenju izronio posle 75m i zauzeo odlično treće mesto, prvi kod muškaraca je bio Samo Jeranko (133m), a drugi Jure Dić (130m). U ženskoj konkurenciji,  prvo mesto je osvojila Ljubica (90m), druga je bila Darija Sarić iz Hrvatske (79m), dok je Milena izronila posle (104m), ali na žalost, zbog BO dobila je crveni karton.
 
U disciplini  DYN, kod muškaraca prvo mesto zauzeo je Samo Jeranko (192m), drugi je bio Matej Bergoc (163m), iza njih na trećem mestu Tomislav Sviličić (156m), Ivica na sedmom mestu (70m) u ovoj disciplini, a kod žena Ljubica se po treći put popela na pobedničko postolje, sa izronjenih (137m), druga je bila Darija (130m), a treće mesto domaća takmičarka Maša Sorn (104m). Milena je izronila posle (100m) i zauaela četvrto mesto. Čestitamo svim našim takmičarima na ostvarenim rezultatima i novim nacionalnim rekordima!
 
Izveštaj:
 
Slovenija 2011 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2018 aida-srbija.