Info

 
Koh Tao je malo ostrvce u Tajlandskom zalivu. Tu je 2003. godine osnovan klub "Apnea total" koji je i jedina ronilačka škola u jugoistočnoj Aziji, gde može nešto da se nauči o ronjenju i apnei. Monika i Euzebio, osnivači kluba i vrsni instruktori ronjenja, poručuju svima da je sezona monsuna prošla i da je more "glatko kao ogledalo" pa je sada idealno za ronjenje na dah. Kursevi mogu da počnu. Ovde možete naučiti pravilne tehnike disanja, kao i da se u vodi uvek osećate komotno i sigurno. Otkrićete neku drugu dimenziju, u kojoj možete slobodno da se krećete i postanete jedno sa morem. Treningom svog tela i duha, iskusićete lepotu ronjenja bez pomagala i opreme. Koh Tao je rajsko ostrvo za scuba ronioce i ronioce na dah. Bistra voda, koloritni korali i brojne ribe čine ovo mesto na Tajlandu vrlo popularnim za snorkiranje i ronjenje.
 
 
Slovenian National Championship 2011
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
Slovenija 2011Takmičari S.K. Naissub i članovi Aida Srbije, Ljubica Trutić, Milena Radić i Ivica Stojanović su 25. i 26. novembra 2011. godine učestvovali na “Slovenian National Championship 2011” takmičenju, koje je održano u Mariboru. Na takmičenju je bilo 18 takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Takmičari su se oprobali u sve tri bazenske discipline. Zapažen rezultat postigla je Ljubica, koja je oborila dva nacionalna rekorda u disciplinama DNF (90m) za 4 metara i DYN (137m) za takođe 4 metara. Inače, predhodne rezultate tj. rekorde, postigla je Tijana Nikolić prošlog vikenda na Submania Kup-u u Zagrebu.
 
 
Slovenija 2011U disciplini STA, što se naših takmičara tiče, Ljubica je zadržala dah 4’43”, što joj je bilo dovoljno za prvo mesto,  Milena 4’04” i ukupno je bila druga sa ovim rezultatom, dok je  Ivica  sa vremenom 2’05” zauzeo osmo mesto u ovoj disciplini,  Kod muškaraca, prvi je bio Tomislav Sviličić iz Hrvatske (6’30”), drugi Samo Jeranko (6’16”), dok je treće mesto zauzeo Jure Daić (6’02”). Što se dinamike bez peraja tiče, Ivica je na svom prvom takmičenju izronio posle 75m i zauzeo odlično treće mesto, prvi kod muškaraca je bio Samo Jeranko (133m), a drugi Jure Dić (130m). U ženskoj konkurenciji,  prvo mesto je osvojila Ljubica (90m), druga je bila Darija Sarić iz Hrvatske (79m), dok je Milena izronila posle (104m), ali na žalost, zbog BO dobila je crveni karton.
 
U disciplini  DYN, kod muškaraca prvo mesto zauzeo je Samo Jeranko (192m), drugi je bio Matej Bergoc (163m), iza njih na trećem mestu Tomislav Sviličić (156m), Ivica na sedmom mestu (70m) u ovoj disciplini, a kod žena Ljubica se po treći put popela na pobedničko postolje, sa izronjenih (137m), druga je bila Darija (130m), a treće mesto domaća takmičarka Maša Sorn (104m). Milena je izronila posle (100m) i zauaela četvrto mesto. Čestitamo svim našim takmičarima na ostvarenim rezultatima i novim nacionalnim rekordima!
 
Izveštaj:
 
Slovenija 2011 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2018 aida-srbija.