Info

 
Koh Tao je malo ostrvce u Tajlandskom zalivu. Tu je 2003. godine osnovan klub "Apnea total" koji je i jedina ronilačka škola u jugoistočnoj Aziji, gde može nešto da se nauči o ronjenju i apnei. Monika i Euzebio, osnivači kluba i vrsni instruktori ronjenja, poručuju svima da je sezona monsuna prošla i da je more "glatko kao ogledalo" pa je sada idealno za ronjenje na dah. Kursevi mogu da počnu. Ovde možete naučiti pravilne tehnike disanja, kao i da se u vodi uvek osećate komotno i sigurno. Otkrićete neku drugu dimenziju, u kojoj možete slobodno da se krećete i postanete jedno sa morem. Treningom svog tela i duha, iskusićete lepotu ronjenja bez pomagala i opreme. Koh Tao je rajsko ostrvo za scuba ronioce i ronioce na dah. Bistra voda, koloritni korali i brojne ribe čine ovo mesto na Tajlandu vrlo popularnim za snorkiranje i ronjenje.
 
 
"7. Submania Apnea Kup - ZAGREB 2011"
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
Photo by Marjan Radaković18. i 19. novembra 2011. održano je hrvatsko nacionalno takmičenje u ronjenju na dah, pod nazivom "7. Submania Apnea Kup - ZAGREB 2011".Svoje performanse u sve tri bazenske discipline izvelo je ukupno 33 takmičara (6 žena i 27 muškaraca) iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Među najboljima našli su se i naši takmičari: Tijana Nikolić, Milina Stanojević i Branko Petrović.
 
 
Tijana NikolićTijana je zauzela treće mesto u kategoriji najboljih žena, u ukupnom plasmanu, a postavila je i nove nacionalne rekorde u obe discipline dinamičke apnee: oborila je svoj stari rekord u DNF (83m) za 3 metra, a u DYN je oborila rekord Nataše Bošković (132m) za 1 metar. Na prvom mestu u DNF se našla Dajana Zoretić iz Hrvatske (150m), dok je na prvom mestu u DYN Lidija Lijić, takođe iz Hrvatske (174m). Među muškarcima, u ovoj disciplini prvi je Samo Jeranko iz Slovenije, sa preronjenih 191m, dok je prvi u DNF Goran Čolak iz Hrvatske, sa rezultatom od 173m. Od žena, u STA najduže je zadržala dah Lidija Lijić (5' 21''), dok je među muškarcima vrhunsku formu pokazao naš Branko Petrović, sa rezultatom od neverovatnih 10' 23''.
 
Branko PetrovićSamo tri dana ranije, Branko je oborio svoj stari rekord od 9' 20'', postavljanjem novog od 10' 17'', a sada je za 6 sekundi oborio i taj rekord. Ovaj rezultat je sada naš novi nacionalni rekord u STA, a Branka svakako svrstava u vrh svetske apneaške scene (svetski rekord iznosi 11' 35'').

Što se tiče CMAS standarda, u dinamici sa perajama prvi je Goran Čolak (225,10m), a od žena Dajana Zoretić (195,5m), dok je naša Milina Stanojević ovde zauzela drugo mesto, sa rezultatom od 101,75m. Svi naši takmičari su pokazali izuzetno dobre rezultate, na čemu im iskreno čestitamo!

REZULTATI

Photo by Dražen Goricki

 

 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2018 aida-srbija.