Info

 
Ako se ikada zadesite u Grenadi, u Zapadnoj Indiji, ne propustite da zaronite na obližnjoj lokaciji za turističko razgledanje podvodnog sveta, poznatoj kao “podvodni park”. Naime, skulptor po imenu Džejson Tejlor (Jason Taylor) načinio je veoma neobične statue u ljudskom obliku, koje su smeštene – na dnu mora. Na datoj fotografiji se može videti pomenuti projekat, koji se nalazi na dubini od 5 metara i prostire se isto toliko u prečniku. Zamislite da ronite među ovim statuama koje pevaju sagu o izgubljenom svetu!? Neki će prizor okarakterisati kao jeziv, a neki kao fantastičan, ali je činjenica da ga niko ne može zanemariti, niti umanjiti njegovu atraktivnost, koja vas sve jače vuče natrag u more.
 
Ko je zapravo Džejson Tejlor?
 
Detaljnije...
 
"7. Submania Apnea Kup - ZAGREB 2011"
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
Photo by Marjan Radaković18. i 19. novembra 2011. održano je hrvatsko nacionalno takmičenje u ronjenju na dah, pod nazivom "7. Submania Apnea Kup - ZAGREB 2011".Svoje performanse u sve tri bazenske discipline izvelo je ukupno 33 takmičara (6 žena i 27 muškaraca) iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Među najboljima našli su se i naši takmičari: Tijana Nikolić, Milina Stanojević i Branko Petrović.
 
 
Tijana NikolićTijana je zauzela treće mesto u kategoriji najboljih žena, u ukupnom plasmanu, a postavila je i nove nacionalne rekorde u obe discipline dinamičke apnee: oborila je svoj stari rekord u DNF (83m) za 3 metra, a u DYN je oborila rekord Nataše Bošković (132m) za 1 metar. Na prvom mestu u DNF se našla Dajana Zoretić iz Hrvatske (150m), dok je na prvom mestu u DYN Lidija Lijić, takođe iz Hrvatske (174m). Među muškarcima, u ovoj disciplini prvi je Samo Jeranko iz Slovenije, sa preronjenih 191m, dok je prvi u DNF Goran Čolak iz Hrvatske, sa rezultatom od 173m. Od žena, u STA najduže je zadržala dah Lidija Lijić (5' 21''), dok je među muškarcima vrhunsku formu pokazao naš Branko Petrović, sa rezultatom od neverovatnih 10' 23''.
 
Branko PetrovićSamo tri dana ranije, Branko je oborio svoj stari rekord od 9' 20'', postavljanjem novog od 10' 17'', a sada je za 6 sekundi oborio i taj rekord. Ovaj rezultat je sada naš novi nacionalni rekord u STA, a Branka svakako svrstava u vrh svetske apneaške scene (svetski rekord iznosi 11' 35'').

Što se tiče CMAS standarda, u dinamici sa perajama prvi je Goran Čolak (225,10m), a od žena Dajana Zoretić (195,5m), dok je naša Milina Stanojević ovde zauzela drugo mesto, sa rezultatom od 101,75m. Svi naši takmičari su pokazali izuzetno dobre rezultate, na čemu im iskreno čestitamo!

REZULTATI

Photo by Dražen Goricki

 

 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2017 aida-srbija.