Novi svetski rekord u DYN
Novosti - Vesti
 
Goran Colak - 273m WRSvetsko prvenstvo u bazenskim disciplinama, pod nazivom "Pool World Championship 2011", koje je održano nedavno u Italiji, u gradiću Linjano, blizu Venecije, biće zapamćeno po brojnim nacionlanim rekordima, a naročito svetskom rekordu u DYN, koji je postavio Goran Čolak. Nakon izvršenog doping-testa, svi takmičari su izveli svoje performanse u odabranim disciplinama. Pet nacionalnih rekorda u ženskim kategorijama slavile su zemlje: Velika Britanija, Finska, Poljska, Češka republika i Australija.
 
Goran Čolak je ponovo pokazao svoje ronilačke kvalitete, zadržavanjem daha na fenomenalnih 8'10'', kao i postavljanjem novog svetskog rekorda u disciplini Dinamika sa perajama (DYN), preronivši čitavih 273 metara, samo na jedan udah. Međutim, ovaj rezultat je prvobitno bio negiran od strane sudija. Pošto je izronio i perfektno odradio  površinski protokol (SP), sigurnosni ronioc ga je u međuvremenu dotakao pre donošenja sudijske odluke, što je dovelo do crvenog kartona i diskvalifikacije. Ipak, Goran je odmah uložio protest, a imajući apsolutnu podršku i svih prisutnih na bazenu, koji su potpisali peticiju za njega, sudijki odbor je preinačio odluku i dodelio mu ipak beli karton, a rezultat bi trebao biti priznat i zvanično, kao novi svetski rekord u ovoj disciplini (čim stignu rezultati sa doping-testa). Inače, prethodni vlasnik svetskog rekorda u DYN je Novozelanđanin Dejv Mulins (265m).
 
Goran Colak - DYN 
 
Slično je prošao i Aleksej Molčanov, diskvalifikacijom usled dodirivanja nejgovog trenera tokom SP-a, ali on se nije žalio na odluku sudija. Diskvalifikovan je bio i Novozelanđanin Gaj Bru, koji je imao odličnu najavu, ali na žalost doživeo je strašan "black-out". Sve u svemu, na ovom takmičenju je bilo nekih zaista prijatnih iznenađenja od pojedinih debitanata, ali i velikih razočarenja od vetarana u ovom sportu. No, nikad se ne zna ko može pobediti, kada su svi na ivici živaca, s obzirom da se radi o jednom od najvažnijih takmičenja na ovim prostorima, a koje se održava tek svake druge godine.

U svakom slučaju, takmičari su imali jedno novo i dragoceno iskustvo, neki su slavili, neki su ojačali još više, a neki su zadovoljni samo zato što su imali priliku da učestvuju... Bilo kako bilo, radujemo se predstojećem Svetskom timskom prvenstvu, koje će se sledeće godine održati u Nici, a tada ćemo ujedno slaviti i jubilej AIDA Int. i njihovih 20. godina postojanja. Biće tu puno povoda za slavlje.
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.