Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah – disciplina dinamika 2011.
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
BazenProteklog vikenda na bazenu "Utrine" u Zagrebu održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah, u disciplini dinamika (DYN). Organizator takmičenja bio je Hrvatski ronilački savez, a domaćin Društvo za podvodne sportove Zagreb, u saradnji sa Zagrebačkim ronilačkim savezom. Učestvovalo je 29 takmičara iz sedam hrvatskih i jednog slovenskog kluba. Na ovom su se prvenstvu takmičari borili za ulazak u reprezentaciju, koja će ići na CMAS Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah, a koje će se krajem avgusta održati na španskom ostrvu Tenerife. Norma u disciplini dinamika za žene iznosila je 162 m, a za muškarce 184 m.
 
 
Karla Fabrio ČubrićDinamika je bazenska disciplina, u kojoj ronilac pokušava preroniti što veću udaljenost u jednom dahu. Zanimljivost ovog državnog prvenstva bile su i najave obaranja svetskih rekorda u muškoj i ženskoj konkurenciji. U tom nastojanju uspela je prvo Karla Fabrio Čubrić, članica Društva za podvodne sportove Zagreb, koja je zaronom od 200 m oborila svetski rekord iz 2008. godine, koji je tada sama postavila. Drugo mesto je osvojila Lidija Lijić Vulić iz zagrebačkog RK Submania, zaronom od 181 m. Treće mesto je zauzela Dajana Zoretić (Društvo za podvodne sportove - Zagreb) sa preronjenih 165,90 m. Goran Čolak iz zagrebačkog RK Geronimo takođe je uspeo oboriti vlastiti svetski rekord, preronivši 250 m. Drugo mesto je osvojio Mario Brčić (RK Geronimo) sa 208,20 metara, a treće mesto je zauzeo Josip Zekan iz splitskog PIK Mornara, sa preronjenih 200 m daljine.

U klupskom poretku prvo mesto klupski-žene osvojilo je Društvo za podvodne sportove Zagreb. RK Geronimo osvojio je prvo mesto klupski-muškarci, kao i prvo mesto klupski-ukupno. Konačan sastav reprezentacije biće poznat nakon Prvenstva Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini Jump Blue, koje će se održati u junu. To je morska disciplina, u kojoj ronilac na dubini od 10 m obilazi bridove horizontalnog kvadrata dužine 15 m, a meri se ukupan pređeni put ronioca.
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.