Andreas Pap - Ginisov i nacionalni rekord
 
Andreas Pap15. januara 2011. godine, naš član Andreas Pap, sa stalnim boravkom u Nemačkoj, jednim zaronom postavio je čak tri rekorda. S obzirom da se radi o zaronu pod ledom, pod veoma teškim uslovima, ovaj zaron je za Andreasa i više od tih rekorda. Kako sam kaže, za njega je ovo jedno fantastično iskustvo i jedva čeka da ga ponovi: "Mogu vam još reći da je posebno zadovoljstvo roniti pod ledom zbog divnih boja blizu površine i što dublje roniš sve je toplije. Ovo stvarno nije bio zadnji put da sam ronio pod ledom".
 
 
Kao aktivan član AIDA Srbija, koji je propisno najavio ovaj događaj i gde su sudile zvanične AIDA sudije dr Klaus Jürgen Wagner i Nik Linder, ovo je na prvom mestu naš novi nacionalni rekord u kategoriji "Bez ograničenja" (No limit - NLT). U istoj kategoriji, Andreas je i prošle godine u maju mesecu postavio prvi nacionalni rekord, zaronivši na dah 41 m u dubinu. Sada je oborio sopstveni rekord za 19 metara, zaronivši do 60 m dubine.

Kako je ovo dubina na koju još niko nije zaronio na dah, pod ledom, ovaj rekord je ujedno ušao i u Ginisovu knjigu rekorda, a takođe predstavlja i svetski AIDA Amazing rekord pod ledom (demonstrativni rekord). Andreasova podrška su bili ronioci ronilačkog kluba "Yahtdiver".
 
< Prethodno
Copyright 2019 aida-srbija.