Darija Subotin - "Svestrani član AIDA Srbija"
O nama - Iz blizine - Biografije naših članova
 
Darija Subotin - DYNRođena sam 6. avgusta 1976. godine u Beogradu, gde i danas živim i radim. Ronjenje na dah počelo je da me privlači još dok sam bila dete i sakupljala školjkice i posmatrala ribice i morske zvezde kroz okruglu masku. Ljubav prema vodi nije me napuštala ni kasnije, u gimnaziji sam trenirala plivanje, a ubrzo sam otkrila i ronjenje na dah. Kasnije sam počela da ronim i sa bocama. Došlo je vreme da se oprobam i na takmičenjima, da se edukujem, pa i da znanje prenesem drugima...
 
 
 
 
Ronjenjem sa bocama (scuba diving) počela sam da se bavim pre deset godina, a ronjenjem na dah (apnea) bavim se aktivno od 2004. godine. Učestvovala sam na mnogim takmičenjima u plivanju perajama i ronjenju na dah. Našoj zemlji donela sam pregršt medalja sa međunarodnih takmičenja, održanih u Srbiji i inostranstvu (Austrija, Grčka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Republika Srpska), a učestvovala sam i kao član reprezentacije Srbije u ronjenju na dah na dva Svetska prvenstva (5. svetsko timsko prvenstvo, decembra 2006. godine u Hurgadi, kao i 4. individualno svetsko prvenstvo u dubinskim disciplinama, 2007. godine, takođe u Egiptu).
 
 
 
 
Darija Subotin - AIDA sudija
 
 
 
 
Prvi kurs ronjenja na dah završila sam 2005. godine, po planu AIDA International. Od tada sam završila još nekoliko kurseva, a poslednjim sam stekla zvanje međunarodnog AIDA instruktora. Imam zvanje i međunarodnog  AIDA sudije E nivoa, za takmičenja u ronjenju na dah. U međuvremenu sam završila i opšti deo kursa za instruktore u organizaciji SOPAS, kao i kurseve iz oblasti pružanja prve pomoći i prve pomoći kiseonikom po programu DAN, međunarodne organizacije koja se bavi medicinom ronjenja, zbrinjavanjem i lečenjem ronilaca, kao i njihovom edukacijom.
 
Pored svega navedenog, aktivan sam član AIDA Srbija, od njenog osnivanja 2004. godine. Od 2006. godine vršila sam dužnost generalnog sekretara, a od 2008. Skupštinom sam izabrana za predsednika ovog udruženja. Redovno držim kurseve za nacionalne sudije i učestvujem na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, kao međunarodni sudija.
 
Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.