Novi svetski rekordi u DYN i DNF - Dave Mullins (265m i 218m)
Novosti - Arhiva
 
Dave Mullins - DNF 218m Kao što se i očekivalo, oboren je svetski rekord i u Dinamici bez peraja, od strane Novozelanđanina Dejva Mulinsa. Prethodni rekord u ovoj disciplini delio je sa Nemcem Tom Zitasom, a iznosio je 213m. Ovaj put je Dejv preronio 5 metara više i na taj način postao jedinstveni vlasnik novog svetskog rekorda u DNF, koji sada iznosi 218m. Inače, njegov PB (kao i nacionalni rekord Novog Zelanda) u DNF je 232m, ali ga je Dejv načinio na takmičenju koje nije imalo status WR, pa s toga i nije mogao biti priznat kao svetski rekord. I za današnji zaron Dejv kaže da nije dao svoj maksimum, jer je bio umoran od prethodnog dana, kada je obarao svetski rekord u DYN, pa nije želeo da rizikuje, te je izronio ranije nego što je planirao, da ne bi nešto krenulo po zlu i da ne bi bio diskvalifikovan. Zadovoljan je što je i danas oborio još jedan rekord.
 

Dejv će nakon ovih uspeha da se fokusira na dubinske discipline, jer kako je najavio ovom prilikom, planira da obori i svetski rekord u CWT, u aprilu sledeće godine, na nama dobro poznatom lokalitetu Dean's blue hole.

 

25. septembar 2010. godine

 
Dave Mullins - DYN 265m Danas je na Novom Zelandu, na Naenae bazenu u Velingtonu, postavljen novi svetski rekord u ronjenju na dah, u disciplini Dinamika sa perajama (DYN), a postavio ga je Dejv Mulins (Dave Mullins). Novi rekord sada iznosi 265m, a prethodni je bio 255m, koji je postavio Francuz Fred Sesa (Fred Sessa) u julu ove godine. Dejvov zaron je trajao 4'01''.
 
U toku je takmičenje pod nazivom Cressi World Record Challenge, nacionalnog tipa, sa statusom WR, koje traje od 24. do 28. septembra 2010. a odvija se u sve tri bazenske displine (STA, DYN i DNF). Inače, Dejv je aktuelni vlasnik svetskog rekorda i u disciplini Dinamika bez peraja (DNF),  od 213m, koji već dve godine deli sa Nemcem Tom Zitasom (Tom Sietas), a koji će uskoro pokušati ponovo da obori. Vredi spomenuti da se u isto vreme održavaju još dva takmičenja u ronjenju na dah, u dubinskim disciplinama, na internacionalnom nivou, sa statusom WR, tako da se može očekivati i neki novi svetski rekord u dubini.
 
Jedno je "Triple depth" koje se odvija istovremeno na tri lokacije: takođe na Novom Zelandu, u Dahabu i u Šarm el Šeiku u Egiptu. A drugo je "AIDA Hellas freediving championships Loutraki 2010" u Grčkoj, na severoistočnoj strani korintskog zaliva, u Lutraki, najpoznatijoj termalnoj banji u Grčkoj.
 
Poslednji put ažurirano ( ponedeljak, 27 septembar 2010 )
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.