Obaranje NR u VWT i NLT
Novosti - Arhiva
 
Andreas Pap - VWT i NLTKao što je bilo najavljeno, održano je obaranje nacionalnih rekorda u disciplinama Promenljivi balast (Variable Weight - VWT) i Bez ograničenja (No Limit - NLT). Događaj se odvijao na jednom privatnom jezeru u Nemačkoj, a organizovao ga je naš član Andreas Pap, povodom otvaranja nove Apnea platforme u Messinghausenu, koju je postavio vlasnik jezera Oliver Hecht. U subotu, 29. maja 2010. godine Andreas je zaronio na dubinu od 41m pomoću sanki, te je time postavio i dva nacionalna rekorda u disciplinama VWT i NLT. Ovo su naši prvi zabeleženi rekordi u ove dve discipline, s obzirom da niko iz Srbije još nije pokušao da napravi rezultate na sankama.
 

Ute Gisman i Andreas PapIsti dan je takođe na istu dubinu dva puta zaronila i nemica Ute Gisman, pa je i ona ovim rezultatima donela svojoj zemlji nacionalne rekorde u obe discipline. Inače, u jezeru je temperatura vode na površini bila 9 stepeni, dok je nešto ispod 6 metara dubine već za 5 stepeni niža. Nezvanično, ovom prilikom je i Natalia Molčanova najavila obaranje rekorda u ove dve discipline, što je i prijatno iznenađenje za sve ljubitelje ovog sporta, jer već 7 godina ove rekorde drži Tanja Striter i niko nije pokušao da ih obori (osim Odri Meštre, koja je tom prilikom nesrećnim slučajem nastradala).

 

 

29. april 2010. godine

 
Andreas PapNaš član i AIDA instruktor  Andreas Pap najavio je obaranje dva nacionalna rekorda, u disciplinama Promenljivi balast (Variable Weight - VWT) i Bez ograničenja (No Limit - NLT). Događaj je najavljen za period između 28. maja i 12. juna 2010. godine, u Messinghausenu u Nemačkoj. Sudije će biti predsednik AIDA Nemačke i AIDA međunarodni sudija E nivoa Dr Klaus Jürgen Wagner i AIDA međunarodni sudija BC nivoa Ute Gessman. Prisutni lekar će biti Dr prof. Dietrich Paravicini. O drugim detaljima ćemo vas blagovremeno obavestiti.
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.