Godina 2009.
O nama - Istorijat udruženja

 Nacionalne sudije

  •  31. januara održan je kurs za nacionalne sudije za tekuću godinu, koji je završilo šest kandidata: Ivan Urošević, Uroš Ristić, Uroš Nikolić, Janez Kranjc, Uroš Trajković, Mladen Savić i Vladimir Šašo. Kurs su održali Darija Subotin i Petar Bojović.
 
 
 
  •  U februaru je AIDA Srbija bila supervizor takmičenja pod nazivom “Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah Beograd 2009”, koje je sticajem okolnosti održano u Velikim Crljenima, kod Lazarevca, na bazenu “TEK” , a zbog renoviranja bazena “Tašmajdan”. Organizatori su bili ronilački klubovi „Deep star“ i „Sebastian“. Učestvovalo je 44 takmičara iz zemlje i inostranstva. Postavljeni je novi nacionalni rekord u ženskoj konkurenciji, u DNF – 81m (Jelena Ranković), a sudile su međunarodne sudije E nivoa: Damir Detić, Marko Kleončić, Aleksandar Karjuk i Petar Bojović.
 
 Jelena Ranković
 
  •  Mart je obeležio mini seminar o rojenju na dah, na kome su, kao predavači, učestvovali Milica Sinobad i poznati hrvatski rekorder u NLT-u, Veljano Zanki.
 
 Veljano Zanki
 
  •  U junu su naše međunarodne sudije Aleksandar Karjuk i Petar Bojović unapređene iz E nivoa u D nivo, a Petar Bojović registrovan je u AIDA International kao “responsible for judges” u našoj zemlji.
 
 
  •  U avgustu naš tim otputovao je na pripreme u Dahab. Na takmičenju “Triple Depth” Gordon Savić postavio je 21.08. rekord u FIM-u -60m, da bi samo dan kasnije oborio i rekord u CWT-u, zaronivši na -70m. Petar Bojović sudio je na Svetskom prvenstvu u Danskoj.
 
 Petar Bojović (levo)
 
  •  U novembru je na takmičenju "4. Submania Cup" održanom u Zagrebu 14.11. oboren nacionalni rekord u ženskoj konkurenciji, u disciplini STA, koji sad iznosi 4’38”, a postavila ga je Branka Piščević. AIDA Srbija dobila je još jednog E level sudiju: Andreas Pap završio je kurs koji je održao  Dietera Baumann.
 
Andreas Pap 
 
  •  U decembru, 05.12. održana je  Izborna skupština AIDA Srbija, na kojoj su izabrani organi uprave:
 
Predsednik: Darija Subotin
Podpredsednik: Predrag Radifković
Član UO AIDA Srbija zadužen za takmičenja: Janez Kranjc
Član UO AIDA Srbija zadužen za tehničku podršku: Uroš Kojić
Član UO AIDA Srbija zadužen za edukaciju: prof. dr Radomir N. Saičić
Predsednik NO AIDA Srbija: Ivan Novak
Članovi NO: Ivan Urošević i Igor Hut
Generalni sekretar: Uroš Kojić
 
 
 
Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.