4. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah BEOGRAD-MARES 2010
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
 BEOGRAD-MARES 2010
 
BEOGRAD-MARES 2010 - STAU subotu, 20. februara 2010. godine, održano je 4. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah Beograd-Mares 2010. Takmičenje se odvijalo u sve tri bazenske discipline: statika, dinamika sa perajama i dinamika bez peraja. Među 30 takmičara, pored domaćih, učestvovali su i takmičari iz Austrije, Hrvatske i Crne Gore.  Takmičenje se odvijalo na zatvorenom bazenu sportskog centra "Košutnjak" u Beogradu. Zahvaljujući organizatorima RK DEEP STAR i RK SEBASTIAN, kao i sponzorima MARES, CALYPSO, OPŠTINA STARI GRAD i INFORMATIKA, ovaj događaj je protekao u opuštenoj i veseloj atmosferi. Sudijski tim od troje međunarodnih i četvoro nacionalnih sudija, funkcionisao je besprekorno. Za bezbednost takmičara bio je zadužen tim sigurnosnih ronilaca, a podršku im je pružio i medicinski tim.
 
 
U disciplini dinamička apnea sa perajima prvi je bio Jörgen Spitzbauer iz Austrije (114m) , a dama sa najviše preronjenih metara bila je Nataša Bošković (99m) iz Srbije. Najbolji rezultat u statici je bio 8min. i 35sek. koji je napravio Goran Čolak, svetski šampion za 2009. godinu. Ovo je ujedno bio i nacionalni rekord Hrvatske u statičkoj apnei. Pred njega, najbolji takmičar ukupno u muškoj konkurenciji je bio Domagoj Jakovac iz Hrvatske, sa 129,9 poena, a Magda Milas je bila prva među ženama, sa osvojenim zlatnim medaljama u statici i dinamici bez peraja i 103,8 poena. Ovaj trio iz Zagreba je svojim velikim potencijalom i sjajnim rezultatima doneo i svom ronilačkom klubu GERONIMO titulu prvaka na ovom takmičenju.
 
BEOGRAD-MARES 2010 - DYNSvakako ne treba izostaviti sjajne rezultate takmičara iz tima "Svet ronjenja" iz Pančeva, koji su osvojili drugo mesto u timskom plasmanu i brojne medalje u pojedinačnim kategorijama. Takođe, posebno vredi spomenuti i tim iz Bele  Crkve, koji su uprkos poteškoćama u treniranju zbog nedostatka zatvorenog bazena i adekvatnih uslova za zimske pripreme, ipak pokazali veliki entuzijazam i odlične rezultate, pa tako i zauzeli treće mesto u timskom plasmanu.
 
Pored tri prvoplasirana tima, na takmičenju su učestvovali još i takmičari I.S.R.A. iz Austrije, RK "Deep Star" iz Crne Gore, RK "Žandarmerija" iz Beograda i "Danubius spasilac" iz Novog Sada. Nakon takmičenja upriličena je ceremonija dodela nagrada najboljima i večera, posle čega je druženje nastavljeno do kasno u noć, u klubu "Red Shoes" na Adi.
 
 
BEOGRAD-MARES 2010 - DNF
 
 

16. februar 2010. godine

 

SATNICA / SCHEDULE

PRIJAVLJENI  /  IN LIST

Obaveštavamo sve učesnike da će nakon takmičenja biti organizovano druženje u klubu "Red Shoes" na Adi, od 22h.

 

19. decembar 2009. godine

 
AIDA Srbija obaveštava sve zainteresovane da će se održati 4. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah BEOGRAD-MARES 2010. Takmičenje će se održati 20. februara 2010. godine, u Beogradu, u sve tri bazenske discipline (STA, DYN/DNF). Organizatori takmičenja su RK Sebastian i RK Deep Star iz Beograda. Takmičenje ima WR status.
 
Takmičenje će biti održano na bazenu SC Košutnjak (25m), u ulici Kneza Višeslava br. 72. Prijavljivanje za domaće takmičare biće održano u petak, 19. februara u 19h, u klubu (Svetogorska br. 46). Prijave za ostale takmičare će biti na bazenu, na dan takmičenja, u 11 časova.
 
Zvanične AIDA sudije biće:
 
1. Petar Bojović (SRB)
2. Darija Subotin (SRB)
3. Aleksandar Karjuk (SRB)
4. Marko Kleončić (CRO)
 
Takmičari koji žele da učestvuju na ovom takmičenju, mogu popuniti PRIJAVE i poslati Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. na e-mail.
Rok za prijavljivanje je 16. februar 2010. do ponoći.
 
Sponzori:
MARES 
 
Informatika 
 
Stari grad 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.