Novi svetski rekordi Natalie Molchanove
Novosti - Arhiva

28. septembar 2009. godine

 
Natalia MolchanovaSamo dva dana nakon obaranja rekorda u CWT, Natalia Molčanova je oborila još jedan svetski rekord i to u disciplini FIM, koji je i sama držala do sada, a postavila ga je prošle godine. Novi svetski rekord u FIM sada iznosi 90m.
 
Priznavanjem ovog rekorda od strane AIDA International, Natalia je prevazišla i Herberta Niča u broju svetskih rekorda, koji je bio vodeći sa svojih 25. Ovo je njen 26. svetski rekord, pa je AIDA International ujedno proglasila i za takmičara sa najvećim brojem svetskih rekorda u istoriji ove organizacije.
 
 
Oba događaja su se odvijala u Egiptu, u Šarm el Šeiku, na takmičenju "Ruler of the Deep competition" koji je organizovala organizacija "Only One Apnea Center".
 

26. septembar 2009. godine

 
Juče, 25. septembra 2009. godine, u Egiptu u Šarm el Šeiku, Natalia Molčanova je oborila svetski rekord u disciplini CWT, zaronivši na 101m u vremenu od 3'50''.
 
Inače, ovo je Natalijin 25. rekord  u karijeri, a stari rekord u ovoj disciplini držala je Sara Kembel, 96m, koji je postavila u aprilu ove godine.
 
 
 
 
(izvor: www.shark-freediving.com)
 
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.