ICARE Trophy 2009
Novosti - Arhiva
 

Nominacija za ICARE Trophy 2009 je okončana. Sada je otvoren slobodan izbor (do 17. decembra) putem glasanja preko interneta, za samo jednog kandidata po kategoriji. Ovde možete pogledati listu nominovanih, a na ovaj link izvršiti Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. .
 
 

10. septembar 2009. godine

 
ICARE (International Center for Apnea Recognition and Education) je prvi internacionalni centar direktno povezan sa AIDA International, čija svrha je promovisanje, razvijanje i edukacija iz oblasti ronjenja na dah, po AIDA standardima i uz pomoć iskusnih AIDA instruktora. Njegovo sedište je u Lozani (Švajcarska). Svake godine vrši se izbor najistaknutijih članova AIDA, u svim oblastima i kategorijama, prema njihovim postignutim rezultatima u proteklom periodu, ICARE Trophy.
 
Tako se svake godine, od 1. januara do 15. novembra, vrši nominacija pojedinaca, pa svako zainteresovan može poslati svoj predlog sa preporukama ICARE-u na zvaničnu e-mail adresu ili poštom. Tada zvaničnici ICARE-a biraju četiri najbolja nominovana lica u svakoj kategoriji, u zavisnosti od broja nominovanih, njihovih propozicija i specifikacije kriterijuma za tu kategoriju. Nominovani se tada pojavljuju na izbornoj listi, a izbori traju od 16. novembra do 15. decembra. U tom periodu svako može da glasa, glasanje je individualno i shodno principu "jedan čovek-jedan glas" po kategoriji. Glasanje je validno samo ako se glasa za najmanje 3 kategorije. U obzir se uzima 50% javnih glasova, dok ostalih 50% sadrži interne glasove personala i članova ICARE-a.
 
Kategorije koje su uključene u izbor su sledeće:

1. Najbolja žena ronioc na dah
2. Najbolji muškarac ronioc na dah
3. Najbolje otkriće godine (u smislu pojave novih talenata), žena
4. Najbolje otkriće godine, muškarac
5. Najbolja nacionalna AIDA institucija
6. Najbolji kapiten/trener
7. Najbolji međunarodni sudija
 
Postoji i posebna kategorija (Special ICARE Trophy), u kojoj se dodeljuju i specijalne nagrade, institucijama ili pojedincima, za njihove posebne zasluge u razvoju ronjenja na dah.
 
Petar Bojović, AIDA International JudgeNa ovogodišnjoj listi nominovanih našao se i naš član, AIDA međunarodni sudija Petar Bojović, u kategoriji "Najbolji AIDA međunarodni sudija 2009". Glasanje za finalne izbore je već u toku, pa svi zainteresovani mogu da glasaju preko interneta, na zvaničnom sajtu za glasanje.

Inače, s obzirom da većinu ICARE-a čine članovi koji su takođe i AIDA međunarodne sudije, pravi se izuzetak u njihovom glasanju za ovu kategoriju, gde se uzimaju u obzir isključivo javni glasovi (100%) dobijeni preko mail-a. Brojanje glasova vrše dva neutralna lica, koja ne pripadaju ovoj asocijaciji. Finalni rezultati i dodela nagrada objavljuju se između 15. i 25. decembra.
 
Koristimo priliku da pozovemo sve članove, a i one koji to nisu, da GLASAJU.
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.