Novi svetski rekordi u CWT i FIM
Novosti - Arhiva
 
Martin Stepanek-WR 122m CWT Kao što je najavio, Martin Stepanek je ovih dana ostvario impresivne rezultate u disciplinama CWT i FIM, kojima je i postavio nove svetske rekorde. Konstantni balast sa perajama obavio je sa monoperajom i normalnom maskom, zaronivši na 122m, a vreme zarona je bilo 3'36''. Sudile su AIDA sudije Jonas Andersson iz Švedske i Panagiota Balanou iz Grčke.
 
 
Nakon što je Herbert Nič pre manje od mesec dana postavio svetski rekord od 120m u ovoj disciplini, mnogi su bili skeptični da će Martin uspeti da ga premaši. Sudeći po ovome, očito je Stepanek u odličnoj formi, jer je odmah nakon ovog usledio još jedan svetski rekord u slobodnom zaronu. Ovo je takođe bio rekord Herberta Niča, od aprila ove godine, koji je iznosio 109m, a koji zahvaljujući Martinu Stepaneku sada iznosi 110m. Vreme ovog zarona trajao je 3'56''.
 
Martin Stepanek-CWT-122mJoš jedan dokaz u koliko je odličnoj formi pokazuje i činjenica da se pri povratku na površinu osmehivao bezbednosnim roniocima na 30m, a kada je izronio, SP je besprekorno obavio u samo 4 sekunde. Nakon dana pauze, Martin će još jednom pokušati da zaroni dublje u CWT, a sledi i njegov treći najavljeni pokušaj obaranja svetskog rekorda u disciplini CNF, koji trenutno pripada Viljemu Trubridžu, a koji iznosi 88m.
 
 
 
 
 
 
(izvor: www.shark-freediving.com)
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.