Info

 
Svake godine se kod nas održava Festival podvodnog filma, a ove godine će to biti 14. put po redu. Ova manifestacija osnovana je sa ciljem da što veći broj ljudi upozna svet koji leži ispod površine vode. Obaveštavamo vas da će se ove godine 14. Međunarodni festival podvodnog filma održati od 10. do 12. decembra u Beogradu, u Jugoslovenskoj kinoteci, a otvaranje festivala je u petak, 10. decembra 2010. godine, sa početkom u 20 časova. Tokom dva dana projekcije su od 19h i 21h. Organizator manifestacije je KPA "Beograd".
 
 
 
 
24 sata dinamika
Ronjenje na dah - Zanimljivosti
 
Sandi BitencSandi Bitenc iz Maribora juče je započeo trku "24 sata dinamika" u 18 časova, sa zadatkom da preroni što veću razdaljinu u roku od 24 sata. Danas u isto vreme završio je trku sa rezultatom od 51 km i 100 m, što ujedno predstavlja i novi svetski rekord u ovoj disciplini.
 
Zaron je imao ukupno 1022 kruga u 50 metarskom bazenu. Jorg Jansen je obavio i kratak intervju sa Sandijem na licu mesta, koji možete pogledati ovde.
 
 
 
 
 

26. jun 2009. godine

 
 Večeras u 18 časova, u Mariboru, počinje najavljeno takmičenje pod nazivom "24 sata dinamika". Najveći favorit je slovenac Sandi Bitenc, koji će pokušati da obori trenutni Ginisov rekord od 44 km, a koji je postavio još 2001. godine francuz Endi Li Sos.
 
Svi zainteresovani mogu preko interneta pratiti uživo tok događaja, koji je obezbedio Jorg Jansen, administrator sajta Shark-Freediving.
 
 
 

15. maj 2009. godine

 
Iako nije zvanična AIDA disciplina, tzv. "24 sata dinamika" je sve popularnija među roniocima na dah. Jedan od zaljubljenika ove discipline je i Sandi Bitenc iz Slovenije, koji je najavio obaranje svetskog rekorda u ovoj neobičnoj disciplini, a koji bi trebao da se dogodi tokom festivala u Mariboru, 26. juna 2009. godine.
 
Ovaj način ronjenja podrazumeva da ronioc  preroni što veću razdaljinu tokom 24 sata, uz najkraće moguće pauze. Roni se u 50 metarskom bazenu, a jedno od pravila je i da ukupno vreme pauze ne sme biti duže od 9'20'' u jednom satu.
 
Trenutni rekorder je francuz Endi Li Sos, koji je postavio rekord u decembru 2001. godine, preronivši na ovaj način čitavih 44 kilometara. Prvi postavljen rekord u ovoj disciplini bio je 23 km, a postigao ga je takođe francuz Frensis Brukini, u maju daleke 1991. godine.
 
 
 
 
 
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.