Stefan Mifsud - Novi svetski rekord u STA
Novosti - Arhiva
 
Stephane Mifsud - STA WRKrajem aprila ove godine bilo je najavljeno obaranje svetskog rekorda u statici i uvršteno u zvanični kalendar AIDA International. Najavio ga je Stefan Mifsud, tridesetosmogodišnji francuz, koji je 8. juna tačno u 14:15h to i opravdao, na zaprepašćenje svih prisutnih na događaju, kao i šire javnosti.
Naime, njegov rezultat je bio 11'35'' što prevazilazi stari svetski rekord Toma Zitasa (10'12'') za čitavih 1'23'' a koji je Tom postavio samo dan ranije prethodne godine, 7. juna 2008. u Atini. Događaj se odvijao u mestu Hyeres u Francuskoj, u malom otvorenom bazenu, pod nadzorom predstavnika AIDA International. Prisustvovao je i Giljom Neri, koji je i među prvima čestitao Stefanu na ovako neverovatnom rezultatu.
 
 
Po ko zna koji put se nameće pitanje "Gde je granica?". Da li će Tom Zitas, koji je do sada bio nepobediv u ovoj disciplini, imati želju da povrati svoje mesto na pijedestalu!?
 
 

25. april 2009. godine

 
Stefan MifsudFrancuski ronioc na dah, tridesetosmogodišnji Stefan Mifsud, nakon duže vremena odbijanja saradnje sa AIDA International, odlučio je ipak da pozove AIDA sudije na svoj pokušaj obaranja svetskog rekorda u statici, koji trenutno pripada nemcu Tom Zitasu, a iznosi 10'12''.
 
Događaj je najavljen za 8. jun ove godine, a lokacija je Hyeres, Francuska. Organizator je AIDA Francuska, a najavljeno vreme 10'13''.
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.