Najave obaranja svetskih rekorda
Novosti - Arhiva
 
Herbert NitschPredstojeće obaranje svetskih rekorda u svim dubinskim disciplinama i STA, koje je Herbert Nič najavio za mesec maj, neće se održati na grčkom ostrvu Speces, kao što je planirano, nego u Šarm el Šeiku, u Egiptu. Već su počele da kruže glasine o nesuglasicama i prekidu saradnje između Herberta i njegovog dosadašnjeg glavnog sponzora, Alki Davida, ali nikakvih zvaničnih potvrda nema o tome. Pored toga, u uskim krugovima oko Herberta govori se o dubini čak od 300m!? Naime, svojevremeno je Herbert izrazio želju da za 3 godine dostigne ovu dubinu (200, 250 i 300m), a s obzirom da je prošle godine propustio priliku, ne bi začudilo ako mu ove godine ciljana dubina bude 300m.
 
 

10. april 2009. godine

 
Iako je nedavno oborio dva svetska rekorda, Herbert Nič se očito ne miri sa tim, jer je već za maj mesec ove godine najavio novo obaranje svetskog rekorda u svim dubinskim disciplinima i statici. Ono što je želeo da uradi još prošlog leta  na 1. Mediteranskom susretu u Grčkoj, na ostrvu Krit, nadamo se da će ovaj put uspešno ostvariti.
 
Događaj je najavljen za maj mesec, između 9. i 16. a lokacija je omiljeno Herbertovo ostrvo Speces (Spetses), u Grčkoj. Dakle, Herbert Nič će pokušati da obori sve svetske rekorde u dubinskim disciplinama (CWT, CNF, FIM, VWT i NLT) , kao i u STA.
 
 
Martin StepanekTakođe, nakon što Herbert završi svoje nastupe, sledi još jedno obaranje svetskih rekorda u disciplinama CWT, CNF i FIM, a najavio ih je Martin Stepanek. Ovaj događaj bi trebalo da se održi krajem maja meseca, između 23. i 31. u Šarm el Šeiku,u Egiptu. AIDA International je obe ove najave već uvrstila u svoj kalendar i pozvala sve Internacionalne sudije, koji bi želeli da sude na ovim događajima, da pošalju svoje kandidature.
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.