Seminar o ronjenju na dah
Novosti - Rad udruženja
 
dr Milica SinobadU nedelju, 22. marta 2009. godine, u organizaciji AIDA Srbija održan je Mini Seminar o ronjenju na dah. Predavači su bili dr Milica Sinobad i Veljano Zanki. Dr Milica Sinobad je prezentovala svoj rad na temu ''Merenje telesne kompozicije ronilaca na dah'', kao i značaj predtakmičarskog pregleda za sportiste. Takođe je napravila kraći osvrt na proteklo  3. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah, kao i probleme sa neispravnim lekarskim uverenjima koja su donosili takmičari.
 
 
Veljano ZankiVeljano Zanki je pričao o svojim metodama opšte i specifične pripreme za postizanje vrhunskih rezultata u ronjenju na dah, kao i o ishrani i opremi koju koristi. Prezentaciju je napravio na jedan direktan i otvoren način, bez tajni i zadržavanja informacija. Seminar je pratilo dvadesetak slušalaca, koji su posle predavanja imali dosta pitanja za predavače.
 
Zaključak je da će ovakva predavanja biti organizovana češće, jer je neophodno raditi na edukaciji i treningu ronilaca na dah u Srbiji.
 
Posetioci seminara
 

12. mart 2009. godine

 
Veljano Zanki - CWT Obaveštavamo sve zainteresovane da AIDA Srbija organizuje Mini Seminar, sa temama koje se odnose prvenstveno na pripremu i treninge u ronjenja na dah. Predavači će biti Veljano Zanki i dr Milica Sinobad. Njeno predavanje obuhvata temu "Medicina i ronjenje na dah", gde će izneti svoje rezultate istraživanja tokom 4 godine, a koji se odnose na predtakmičarski pregled, povrede i nesreće u ronjenju na dah, u svetu i kod nas.
 
Veljano Zanki je hrvatski rekorder u dubinskim disciplinama, a i prvi ronilac na dah na Balkanu koji je zaronio dublje od 100m.  Njegovi rekordi su ujedno i hrvatski nacionalni rekordi u disciplinama FIM (70m), CWT (80m), VWT (80m) i NLT (101m). Pričaće o metodama treninga na suvom i u vodi, o ishrani i drugim važnim aspektima priprema za postizanje vrhunskih rezultata,  posebno u dubinskim disciplinama.
 
 
Seminar će biti održan 22. marta 2009. godine, u prostorijama kluba, u ulici Svetogorska 46, sa početkom u 12 časova. Svim  učesnicima biće podeljena skripta koja sadrži osnove ronjenja na dah, CO2 i O2 tablice, kao i nekoliko primera za plivačke  treninge. Participacija za članove AIDA Srbija iznosi 400, a za sve ostale 800 dinara. Svi zainteresovani za učešće na seminaru mogu se obratiti Generalnom sekretaru AIDA Srbija, Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. .
 
 
 
(foto: Predrag Vučković, www.extreme-photographer.com)
 
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.