2. Mediteranski susret - Krit 2009
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
Sougia, Crete
 
Kao i prošle, i ove godine će se održati susret najpoznatijih svetskih imena u svetu apnee. Drugi Mediteranski susret ronioca na dah, pod nazivom "2nd Mediterranean Freediving Meeting - Sougia Crete 2009". Ovaj susret sačinjavaju i treninzi koji prethode takmičenju. Takmičenje je AIDA Ranking i ima status svetskog rekorda (WR).
 
 
Ovaj događaj održaće se od 22. juna do 5. jula 2009. godine. Već drugu godinu takmičari će moći da se druže, zabave, razmene iskustva i uživaju u gostoljubivosti stanovnika ostrva Krit. Biće smešten na jugu ostrva, u malom selu Sougia, a sadržaće dve nedelje dubinskih treninga, od kojih će poslednjih 5 dana biti i takmičenje sa mogućnošći obaranja svetkog rekorda u dubinskim disciplinama: CWT, CNF i FIM.
 
Za vreme održavanja susreta očekuju se dobri vremenski uslovi, a temperatura vode oko 20oC. Vidljivost na mestu zarona je 25-45m. Svi učesnici su dužni da prilože organizatoru dokaz o obavljenom medicinskom pregledu, ne stariji od godinu dana. Maksimalan broj takmičara je 45, a rezervacija smeštaja će se vršiti po principu: redosled prijave za takmičenje - redosled smeštaja. Karjnji rok za prijavu je 31. mart 2009. godine.
 
 
 
Sled DivingI ove godine će tokom treninga sled (tehnikom "glava gore") biti dostupan svima onima koji žele da se oprobaju u disciplinama VWT i NLT. Svako ko bude želeo da uživa u ovom izazovu ili možda da obori svoj nacionalni rekord, može da zamoli organizatora da ga uvrsti u dnevni program. Kotizacija za najam sleda dnevno je mala.
Sled će prvenstveno biti dostupan takmičarima sa iskustvom u ovim disciplinama. Takmičarima koji nemaju nikakvog iskustva sa sledom biće ponuđen trodnevni kurs, koji će se održati pre zvaničnog početka Mediteranskog susreta, između 20. i 22. juna, kako bi takmičari stekli osnovno znanje o ronjenju na dah sa sledom i upoznali se sa opremom.
 
Dubinska granica za rekreativno ronjenje na dah sa sledom je 100m. Međutim, oni koji planiraju da rone dublje, treba da se jave organizatoru na vreme, kako bi ih uvrstili u program i obezbedili pogodnu lokaciju.
 
 
 
CWT Postoje tri ponude koje važe za sve prijavljene takmičare:
 
1. Prva nedelja (22. - 28. juna) treninga uključuje u cenu 7 dana aktivnog treniranja, od 10 do 15 časova, brod, prevoz do lokacije i nazad, sigurnosne ronioce na sve ciljane dubine, prisustvo lekara na brodu,  kiseonički komplet, majicu, identifikacionu karticu, pijaću vodu tokom treninga na brodu, kao i svečanu večeru prilikom otvaranja Mediteranskog susreta. CENA: 250 Eura
 
2.  Druga nedelja (29. jun-05. jula) treninga uključuje takođe sve ponuđeno kao i u prvoj nedelji, s tim što je uključena svečana večera povodom zatvaranja Mediteranskog susreta.
 
  • Prva opcija je - samo trening, bez takmičenja. CENA: 250 Eura
  • Druga opcija, pored svega gore navedenog, uključuje još i takmičarske sate tokom 5 dana takmičenja, od 9 do 13.30 časova, a pored njih i dodatne trening sate tokom 6 dana, od 14 do 17 časova. Uključeni su i svi međunarodni i svetski standardi za obaranje svetskog rekorda, sudije, kvalifikovani sigurnosni ronioci i komora za dekompresiju nakon zarona. CENA: 360 Eura
 
Postoje još neki dodatni dnevni troškovi, ali evo nekoliko primera kompletnih troškova za određeni aranžman:
 
1)  Ako se prijavite za treniranje u prvoj nedelji i za takmičenje u drugoj, ceo aranžman košta 610 Eura,
2)  Ako se prijavite za treniranje prve nedelje i 3 zarona sa sledom, maksimalno do 100m, aranžman košta 310 Eura.
 
Stavros KastrinakisOsoba za kontakt je Stavros Kastrinakis, iskusni AIDA instruktor i AIDA internacionalni sudija sa velikim takmičarskim iskustvom. On je i član AIDA International edukacionog komiteta. Vlasnik je 7 nacionlanih rekorda, većinom u dubinskim disciplinama. Zahvaljujući njegovoj organizaciji uspešno je održan i prošlogodišnji Prvi Mediteranski susret na Kritu.
 
E-mail:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Mob. tel.:  +30 6977808648 (GMT +3:00)

Address:  Eleftheriou Benizelou 13, Agios Stefanos, 14565 Attiki, Greece

 

Sve informacije o ovom trening-takmičenju možete detaljnije pročitati na njihovom zvaničnom sajtu.

 

 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.