2009 World Free Dive Championship
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 
Dean's Blue Hole Vertical Blue Team biće domaćin AIDA Svetskog prvenstva u ronjenju na dah u dubinu, koje će se održati krajem novembra ove godine, u “Dinovoj plavoj rupi” (Dean's Blue Hole), najdubljoj rupi na svetu (203 metara), a ujedno i najbolje mesto na svetu za treninge i takmičenja u dubinskim disciplinama. Od 2004. godine svako AIDA prvenstvo događalo se u Evropi ili u Egiptu. To je doprinelo masovnom rastu Apnea konkurenata u evropskim zemljama, ali to znači da je ostatak sveta, a posebno Amerika, donekle zanemaren.
 
 
Organizacija ovog događaja za amerikance znači mnogo. U 2009. Svetsko prvenstvo na Bahamima će biti elitni i prefinjen događaj, koji oslikava ovaj sport kao siguran, uzbudljiv i performansno intenzivan novoj i velikoj publici, jer će prenos biti uživo, a na licu mesta po prvi put će publika moći da posmatra sve samo par metara od akcije!
 
U saradnji sa lokalnim stanovništvom Bahama, kanadskim sigurnosnim roniocima i američkim medijskim kanalima, domaćini su uvereni da mogu pružiti događaj koji će ovaj sport profesionalno podići na jedan viši međunarodni nivo. Od sveg stanovništva na Karibima, bahamljani važe za najsrdačnije i tople ljude. Pored toga, Long Ajlend (Long Island) je relativno netaknut dragulj, sa beskrajnim plažama od belog peska, tajanstvenim pećinama i koralima. Ne samo da će sportisti imati najbolje uslove na svetu za treninge i takmičenje, nego će takođe moći da uživaju u svom slobodnom vremenu i imaće koristi od tople i čiste klime.
 
ekipa Novog Zelanda 
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.