Novi nacionalni rekord u DNF
Novosti - Rad udruženja
 
Duško Ormanović 07. decembra 2008. godine u Pančevu, na bazenima sportskog centra "Strelište" održano je takmičenje u ronjenju na dah pod nazivom "Serbian Winter Apnea Cup 2008". Status takmičenja bio je "nacionalno sa gostima" a pod pokroviteljstvom AIDA Srbija. Na nedavno održanom sastanku UO AIDA Srbija usvojen je i novi nacionalni rekord u disciplini dinamika bez peraja (DNF), koji je na ovom takmičenju postavio naš takmičar Duško Ormanović, a koji iznosi 117m. Inače, i prethodni rekord od 105m u ovoj disciplini je pripadao Dušku, postignut na ovogodišnjem takmičenju "Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah BEOGRAD 2008" održanom 16. februara.
 
 
 
Na takmičenju u Pančevu učestvovalo je 40 takmičara, koji su se nadmetali u disciplinama: statika, dinamika sa perajama i dinamika bez peraja. Mnogim takmičarima je ovo bilo prvo takmičarsko iskustvo ovog tipa. Uslovi za takmičare, kao i za sudije,  bili su odlični, a organizator S.D.T. "Svet Ronjenja" se pobrinuo i za odličnu atmosferu posle takmičenja.
 
Sudile su međunarodne sudije E nivoa Darija Subotin i Petar Bojović, kao i nacionalne sudije Aleksandar Jovanović i Uroš Kojić. Na zvaničnom sajtu takmičenja mogu se naći detaljnije informacije i rezultati.
 
 
Uroš Kojić,
član UO AIDA Srbija zadužen za takmičenja
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.