Kurs za ronioce na dah
Novosti - Arhiva
 
Umberto Pelizzari Svetski rekorder u ronjenju na dah, Umberto Pelicari (Umberto Pelizzari) i Apnea Academy organizuju kurs apnee na engleskom jeziku, od 11. do 15. maja 2009. godine, u Šarm El Šeiku. Program obuhvata: teoriju, tehnike disanja i opuštanja, autosugestivni trening, trening fizičke spremnosti (trčanje, plivanje, teretana...), kao i tehnike specifične za apneu (statika, dinamika i dubinsko ronjenje), black-out, sigurnost, tehnike izjednačavanja pritiska, dijete... Statika i dinamika održaće se u bazenu, a dubinske discipline (CWT i VWT sa sledom) u moru.
 
 
 

Satnica dana je sledeća:

9.00 - 12.00 u moru

12.00 – 14.00 u bazenu

14.30 – 15.30 teorija

15.30 – 17.00 u moru

17.00 – 19.00 teorija i praktične vežbe tehnike disanja i opuštanja
 
Sve praktične lekcije, u moru i bazenu (kao i vežbe disanja i opuštanja), predavaće Umberto Pelicari lično, a teoriju na engleskom instruktori sa Apnea akademije. Program je promenljiv, u zavisnosti od vremena i uslova na moru, kao i od fizičke spremnosti i kondicije polaznika kursa. Teorijski deo je potkrepljen filmskim materijalom pod vodom, a takođe će i svakom polazniku biti omogućeno da na lični zahtev bude snimljen tokom svog zarona, kako bi se moglo analizirati, ukazati na greške i korigovati ih.
 
Kurs počinje 11. maja u 9.00 časova, u lokalnom ronilačkom centru, gde će prvobitno biti održana generalna prezentacija. Nakon toga će se kratko ući u more, gde će ujedno biti i podela polaznika u grupe, pošto se ustanovi nivo njihovog znanja. Završetak kursa je 15. maja u 19.00 časova.
 
Potrebno je poneti sa sobom lekarsko uverenje za podvodne aktivnosti, ne starije od 6 meseci. Svaki polaznik treba da potpiše izjavu, kao što se to čini i na takmičenjima. Kurs je otvoren za sve polaznike, bilo da su početnici ili takmičari. Jedino je jako važno da polaznik nema apsolutno nikakvih problema sa kompenzacijom.
 
S obzirom da je more toplo, oko 26 stepeni, ronilačko odelo od 3-5mm je sasvim dovoljno. U normalnim uslovima, vidljivost u vodi je oko 35 metara. Organizator nudi besplatno balast (tegove).
 

Cena kursa je 565 Eura.

Za prijavu na kurs popunite formular i pošaljite faksom na broj: (+) 0039-0331-343889

Sve informacije u vezi putovanja i smeštaja biće objavljene najkasnije do februaru 2009. godine, a za ostale informacije možete kontaktirati organizatora.

 
 
(informacije preuzete sa sajta organizatora: www.umbertopelizzari.com) 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.