SAOPŠTENJE
Novosti - Rad udruženja
ponedeljak, 01 decembar 2008

Dana 29. novembra 2008. godine na forumu "x3mgym" objavljen je tekst pod naslovom "Saopštenje za apneašku javnost (udruženje građana Aida Srbija)" u kome se na zlonameran i neistinit način prikazuje organizacija AIDA Srbija i neki njeni članovi. U cilju korektnog informisanja ronilačke javnosti smatramo za potrebno da demantujemo navode ovog teksta.

 

 
Ograničićemo se na nekoliko očiglednih neistina:

1. Takmičenje u Lazarevcu, koje je održano u novembru 2007. godine, AIDA Srbija je podržala svim svojim kapacitetima:

  • besplatnim dolaskom sudija i pomoćnika sudija, koji su odvojili svoje slobodno vreme da doprinesu organizaciji takmičenja;
  • takmičenje je uključeno u zvanični program međunarodnih takmičenja, a ostvareni rezultati su međunarodno priznati kao ranking rezultati;
  • organizatorima je stavljen na raspolaganje kiseonički komplet;
  • posle takmičenja organizatorima je predat profesionalno izmontiran materijal u DVD formatu;
  • Organizatorima nikada nije traženo da uplate kotizaciju za takmičenje ’’u kešu’’ već im je dostavljena profaktura, o čemu postoje pisani dokazi.
 
2. Nikada UO AIDA Srbija nije doneo odluku da takmičara jednog kluba finansira neko iz drugog kluba, ova tvrdnja je koliko nelogična, toliko i neistinita.
 
3. Što se tiče organizacije  AIDA kursa za prvu i drugu zvezdu, u junu 2005. godine Bečići, Budva, autor teksta,  koji  nije učestvovao u organizaciji, iznosi proizvoljne i neistinite navode koji nimalo ne odgovaraju  činjeničnom stanju.
 
4. Vladimir Prelovac, Mirjana Gavrilović, Siniša Tešić i Olgica Šehović su neki od  najboljih takmičara u ronjenju na dah Srbije. Zašto njihovi rezultati nisu uvršteni u istoriju srpskih rekorda u apnei  je pitanje koje autor pomenutog teksta treba da postavi sam sebi, jer je u to vreme bio član Upravnog odbora za tehnička pitanja i kreirao je web sajt udruženja.
 
5. U izboru reprezentacije Upravni odbor AIDA Srbija uvek se rukovodio kriterijumima i pravilima odlaska na Svetska prvenstva, o čemu  postoji odgovarajuća dokumentacija.
 
 
Jasno je da navedeni tekst nije motivisan željom za unapređenjem ronilačkog sporta u Srbiji niti poboljšanjem organizacionih struktura AIDA Srbija, već ličnim animozitetom autora prema organizaciji i njenoj upravi. S toga, ubuduće nećemo odgovarati na dalje neistine ovog autora, a ugled organizacije i njenih članova zaštitićemo sudskim putem.

 

Upravni odbor AIDA Srbija
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.