Godina 2008.
O nama - Istorijat udruženja
 
  • U februaru je AIDA Srbija bila supervizor takmičenja održanog na bazenu „Taš“ u Beogradu, pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah „BEOGRAD 2008“. Organizatori su bili ronilački klubovi „Deep star“ i „Sebastian“. Učestvovao je veliki broj takmičar iz zemlje i inostranstva. Postavljeni su i novi nacionalni rekordi, a sudili su Međunarodne sudije E nivoa: Damir Detić, Marko Kleončić, Aleksandar Karjuk i Petar Bojović.
 
Beograd 2008 

 

  • U martu je održan kurs za nacionalne sudije za tekuću godinu, koji su uspešno završili Aleksandar Jovanović i Uroš Kojić. Kurs su održali Darija Subotin i Petar Bojović.

 

  • U aprilu je postavljen novi, moderniji sajt AIDA Srbija, čiji je administrator Dejan Bogdanović, a dizajner i urednik (moderator) Melinda Bogdanović, oboje imenovani za ove funkcije odlukom UO AIDA Srbija.

 

  • U avgustu naša reprezentacija otputovala je na pripreme za Svetsko timsko prvenstvo u Dahab. Ujedno su tom prilikom naši članovi Goran Pejčić i Radomir N. Saičić uspešno završili kurs za Freediver **.
 
Reprezentacija Srbije 

 

  • Početkom septembra održano je Svetsko timsko prvenstvo u Sharm El Sheikh-u, na kom je  reprezentacija Srbije zauzela odlično 14. mesto u svetu. Reprezentaciju su činili Uroš Kojić, Aleksandar Jovanović i Marko Arsenijević. Trener reprezentacije bio je Petar Bojović. Na ovom takmičenju postavljeni su i novi nacionalni rekordi u disciplinama FIM i CNF.
 
  • U oktobru je sazvana sednica AIDA Srbija, na kojoj je zakazana redovna godišnja Skupština

 

  • U novembru je održana redovna godišnja Skupština AIDA Srbija, na kojoj je podnet izveštaj o radu udruženja za tekuću godinu i na kojoj su izglasani novi organi uprave. Takođe, u Zagrebu je održano takmičenje "3. Submania Cup" na kom su oborena dva nacionalna rekorda: Marko Arsenijević, 150m u DYN i Branko Petrović, 7'04'' u STA.
 
     Organi uprave su:
     Predsednik: Darija Subotin
     Podpredsednik: Predrag Radifković
     Član UO AIDA Srbija zadužen za takmičenja i generalni sekretar: Uroš Kojić
     Član UO AIDA Srbija zadužen za web site i tehničku podršku: dipl. ing. Dejan Bogdanović
     Član UO AIDA Srbija zadužen za edukaciju: prof. dr Radomir N. Saičić
     Predsednik NO AIDA Srbija: Ivan Novak
     Članovi NO: Duško Ormanović i Igor Hut
 
Članovi udruženja na skupštini
 
  • U decembru je održano takmičenje u Pančevu "SERBIAN WINTER APNEA CUP 2008" u organizaciji S.D.T. Svet ronjenja, a pod pokroviteljstvom AIDA Srbija, gde je oboren još jedan nacionalni rekord: Duško Ormanović, 117m u DNF.
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.