2 nova svetska rekorda!
Novosti - Arhiva
 
DYN U Italiji je juče završeno internacionalno takmičenje "EUROPE EVOLUTION CUP 2008" , na kojem su Natalia Molčanova i njen sin Aleksej Molčanov oborili svetske rekorde u DYN, za obe kategorije. Natalia je u ženskoj kategoriji prevazišla samu sebe, dok je Aleksej nadmašio Dejva Mulinsa.
 
 
Takmičenje je sadržalo dve discipline, STA i DYN. Interesantno je reći da ovo nije bilo isključivo AIDA takmičenje, već su na njemu zajedno učestvovale čak 3 ovakve svetske organizacije. Pored AIDA, bile su tu FIPSAS i CMAS. Takmičenje je organizovala Apnea Academy Competition.
 
Natalia je bila vlasnik i starog svetskog rekorda, koji je sama ostvarila u Mariboru prošle godine, a koji je iznosio 205m. Sada novi svetski rekord, takođe pod njenim imenom, iznosi 214m u disciplini DYN (za žene). Njen sin, Aleksej Molčanov, potisnuo je Mulinsov rekord sa nedavno održanog šampionata u Sharm El sheikh-u od 248m, pa sada novi svetski rekord u disciplini DYN (za muškarce) iznosi 250m.
 
Sudije su bile Pim Fermojlen i Bil Stromberg. Detaljnije informacije možete videti na njihovom zvaničnom sajtu , a možete pogledati i video.
 
 
 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.