Završeno 6. svetsko timsko prvenstvo u ronjenju na dah u Sharm El Sheikh-u!
Novosti - Takmičenja - Izveštaji
 

12. septembar 2008. 

 
Marko Arsenijević Baš kao i poslednja disciplina (dinamika), usledio je vrlo dinamičan dan za sve učesnike takmičenja. Vidno je bila prisutna neizvesnost o konačnom plasmanu pojedinih ekipa do zadnjeg trenutka. Nekome je sreća bila naklonjena na početku, zbog nešto boljih uslova na moru prvog dana CWT, a nekome na samom završetku, u bazenu. Sve u svemu, završeno je još jedno AIDA takmičenje ove sezone, na svetskom nivou, gde je oboreno nekoliko nacionalnih i jedan svetski rekord, ali i postignuto dosta zapaženih rezultata. Naša reprezentacija se vraća iz Egipta 14. septembra, a nama još samo preostaje da uživamo u atmosferi sa takmičenja, koju je kroz svoj objektiv pokušao da nam prenese finski sudija C nivoa Kimmo Lahtinen, na zaista profesionalan način.
 
 
Predposlednji dan obeležio je Novozelanđanin Dejv Mulins, obaranjem svog svetskog rekorda u dinamici sa perajama od prošle godine. Preronivši 248m za 3'51'', što je 10 sekundi brže nego raniji rekord (244m), pokazuje da je 27-ogodišnji Dejv intenzivno radio na brzini zarona. Takođe, Dejv Mulins je okitio svoju zemlju još jednim, nacionalnim rekordom u STA (8'11''). Ipak, ovaj njegov veliki uspeh nije mnogo uticao na ukupan ekipni plasman Novog Zelanda. Zlato je pripalo Francuzima, kojima je ova godina donela čak dva šampionska mesta u svetu: prvo je Giljom Neri postavio novi svetski rekord u CWT (individualno), a potom je usledilo i prvo mesto u svetu u tri discipline (ekipno). Oni baš imaju motiv za slavlje.
 
Photo Kimmo LahtinenIako se za proteklo takmičenje ne može reći da nije bilo bez grešaka i propusta, najpre  onih poput  sudijskih odluka zbog kojih je uložen veći broj protesta, ovo takmičenje će svakako ostati zapamćeno po neviđenoj atmosferi među takmičarima, gde je duh timskog rada i entuzijazam za pobedom bio prisutan od prvog do poslednjeg dana. Neslavno su prošli Aleksej Molčanov i Mendi Rej Krukšenk, sa diskvalifikacijama, kao i Viliam Trubridž koji je po svaku cenu želeo da dostigne 200m u DYN, ali bez uspeha. Zanimljivo je reći i to da su Grci dugo vremena bili u vodećoj poziciji, ali je bila dovoljna samo jedna mala nesmotrenost takmičara Dimitrosa u DYN, kada je posle 159m izašao čist, ali je prilikom skidanja maske mahinalno potopio usta. Nakon gubitka ovako značajnog broja poena, usledio je pad na 5. mesto, gde su i ostali do kraja.
 
Poslednji dan je bio još više napet i sa mnogo više tenzije se odvijalo takmičenje na bazenu u DYN. O tome govori i činjenica da je reprezentacija Švedske bila vodeća na samom startu toga dana, da bi nakon okončanja pala čak na šesto mesto. Što se tiče ženskih ekipa, Ruskinje su polako ali sigurno vodile ka vrhu, na čelu sa uvek pribranom Nataliom Molčanovom. Džesika Vilson je postavila nacionalni rekord u STA i dovela američki tim na drugo mesto u ukupnom plasmanu ženskih ekipa. Činilo se, posle diskvalifikacije Megumi Macumoto u DYN, da su Japanke izgubile trku za medaljom, ali ipak su odlični rezultati iz prethodnih disciplina omogućili njihov plasman na treće mesto i osvajanje bronze.
 
Zastava reprezentacije Srbije I konačno, kako opisati našu reprezentaciju i njen ukupni poredak!?
S obzirom na to da Srbija nema more i da naši takmičari nemaju uslove za trening dubinskih disciplina sa kojima se mogu pohvaliti, oni su zaista  iskoristili priliku u Dahabu i vredno trenirali, a i vidno napredovali u ovim disciplinama. Ekipa u sastavu naših trenutno najboljih takmičara u zemlji (Marko Arsenijević, Uroš Kojić i Aleksandar Jovanović) dovela je Srbiju na fenomenalno 9. mesto u svetu, u dinamici. Ovaj plasman apsolutno zavređuje pažnju i poštovanje, s obzirom da smo jedna od najmlađih zemlji članica AIDA i da se ovaj sport kod nas još uvek nije dovoljno afirmisao.
 
Naš ukupni plasman u svetu je 14. mesto, što opet nije zanemarljivo ako vidimo da su "Kivi dečaci" (kako zovu ekipu sa Novog Zelanda), koji su bili najveći favoriti u toku najavljivanja ovog takmičenja, samo za 2 mesta ispred tima Srbije. Prema oceni trenera reprezentacije i po najvećem broju osvojenih bodova, naš najbolji takmičar u Egiptu bio je Marko Arsenijević. Još jednom je potvrdio svoj nacionalni rekord u DYN od 148m. Uroš Kojić se posebno istakao u CWT, dok Aleksandar Jovanović nije imao sreće tog drugog dana, kada su bili izuzetno teški uslovi za zaron mnogih takmičara i kada je uzburkano more dovelo do potapanja usta i diskvalifikacije. Naš ukupan broj osvojenih bodova u sve tri discipline iznosi 463,8. Od toga 92 CWT, 183,8 STA i 188 DYN.
 
Reprezentacija SrbijePojedinačni doprinos svakog od njih na ukupan broj bodova izgleda ovako:
 
Marko Arsenijević (178,2)
CWT = 36;  STA = 68,2;  DYN = 74
 
Uroš Kojić (156,6)
CWT = 56;  STA = 48,6;  DYN = 52
 
Aleksandar Jovanović (129)
CWT = 0;  STA = 67;  DYN =62
 
 
 

10. septembar 2008. 

 

Prvi dan DYN

 
Uroš Kojić - DYN Nakon CWT i STA, usledila je i treća, poslednja disciplina na Svetskom prvenstvu u Egiptu – dinamika sa perajama (DYN). Danas je završen prvi dan takmičenja u ovoj disciplini. Uskoro očekujemo i konačne rezultate naše reprezentacije, s obzirom da su sva tri takmičara nastupila prvi dan. Sutra, 11. septembra, na programu je drugi dan u DYN, s kojim se ujedno i završava takmičenje. U petak, 12. septembra je svečano zatvaranje Svetskog timskog prvenstva, kada ćemo objaviti i rezultate svih učesnika i njihov plasman u ukupnom poretku.
 
 
Uroš i Marko - trening DYN Kako se i ovo takmičenje privodi kraju, da se još malo podsetimo proteklih dana: Prvi dan statike zabeležio je nekoliko vrhunskih rezultata, a Dejv Mulins ga je i krunisao nacionalnim rekordom od 8’11’’. Takođe su i Grci ostali dosledni belim kartonima, sa oba rezultata preko 7 minuta. Zadivljujući rezultati su i 7’28’’ Finca Tima Kinunena, kao i Martina Stepaneka od 7’13’’. U ženskoj konkurenciji je briljirala Džesika Vilson, koja je isto donela svom američkom timu nacionalni rekord od 6’35’’. Drugo mesto pripalo je članu japanske reprezentacije Misuzu Hiraiu, sa rezultatom od 5’56’’, a treće mesto zauzela je Ruskinja Natalia Avsenko, sa rezultatom od 5’42’’.
 

Drugi dan statike je opet započeo jakim performansama većine takmičara, iako je Švedska diskvalifikovana crvenim kartonima, kao i Britanka Liv Filip, koja je čini se išla na obaranje nacionalnog rekorda. Inače, najveća drama došla je sa momcima sa Novog Zelanda, kao što su mnogi i predosetili. Ant Vilijams u stazi B i Viliam Trubridž u stazi D startovali su u isto vreme. Pod nadzorom svog trenera Dejva Mulinsa, Viliam je izašao smiren i čist na 6’28’’, dok je njegov timski kolega Ant ostao pod vodom još nekoliko sekundi i zapao u ozbiljan “black-out” čime je dodao još kaznenih poena njihovoj reprezentaciji. Time je u velikoj meri umanjio nadu da će se ekipa Novog Zelanda naći na pobedničkom postolju na završnoj ceremoniji. Natalia Molčanova je postigla drugo mesto u ženskoj konkurenciji, sa rezultatom od 7'03''. Poslednji takmičar toga dana, Grk Manolis Giankos, rezultatom od 6'33'' obezbedio je svojoj ekipi siguran prolaz ka vrhu, ispred Francuza.Marko Arsenijević - STA

 
Pa ipak, situacija je još uvek sasvim neizvesna. Ovako izgledaju rezultati ukupnog broja bodova za prvih pet, odnosno šest (u muškoj konkurenciji) vodećih reprezentacija, posle dve takmičarske discipline - CWT i STA:
 

ŽENE

Rusija   410,4
USA   371,0
Japan   363,2
Danska   317,8
Češka   306,8MUŠKARCI

Grčka   511,4
Francuska   486,2
Češka   483,8
Švedska   455,4
Finska   452,2
Danska   424,2

 

9. septembar 2008. 

 

Sedmi dan takmičenja - dan odmora

 
Reprezentacije Novog Zelanda i SrbijeNakon dve discipline, konstantnog balasta i statičke apnee, sutra i prekosutra (10. i 11. septembra) sledi poslednja disciplina na Svetskom prvenstvu u Egiptu – dinamika sa perajama. Svi naši takmičari će nastupiti već u prvom danu, tako da ćemo vrlo brzo imati i rezultate sa ukupnim brojem bodova naše reprezentacije. Ovde možete pogledati najave za  prvi dan DYN , kao i za drugi dan DYN .
 
 
 
 
 
 

8. septembar 2008. 

 

STA - drugi dan

 
Trening STA Da se podsetimo: 6. AIDA timsko svetsko prvenstvo u ronjenju na dah 2008 u Sharm El Sheikh-u startovalo je 1. septembra sa velikim očekivanjima. Reprezentacije Novog Zelanda i Rusije ustremljeni su ka zlatu, uprkos jakoj konkurenciji timova iz Francuske, Grčke, Češke i Skandinavskih zemalja. Najave za dubinsku disciplinu CWT ocenjene su kao vrlo oprezne i umerene, što navodi na činjenicu da nikome ovde nije stalo do individualne slave i obaranja svetskog rekorda, kao i na to da je zaista prisutan pravi timski duh u svim ekipama, bez želje da rizikuju sa diskvalifikacijama. Šestoro takmičara je dostiglo dubinu od 100m, a najdublja žena je ponovo bila Natalia Molčanova sa -85m.

Dave Mullins Podeljeno u dva dana i nasumičnim izborom takmičara, već prvi dan CWT je imao neočekivan rasplet preranim povratkom na površinu Viljama Trubrudža, sa -88m od -90m najavljenih, propraćeno kasnije sa 30 kaznenih poena od strane sudija, koji su uočili trostruko povlačenje van dozvoljene zone. Giljom Neri je takođe ranije počeo izron, na -98m od najavljenih -100m, ali je njegov timski drug Kristian Maldam nešto popravio skor sa svojih čistih -85m.

Česi i Grci su imali odličan početak sa dva čista zarona od -100m. Što se tiče ženskog dela ekipa, Mendi Rej je označila svoj povratak na scenu čistim zaronom od -80m, koju je pratila i Brazilka Karolina Šrap donevši 67 poena za svoju zemlju. Osvajanje najavljenih dubina sa izuzetno velikim oprezom oslikalo se u nekoliko prevremenih povrataka na površinu i žutih kartona. Velika je verovatnoća da je svemu tome doprinela nervoza i sve ono što bi se moglo opisati kao “daleko od idealnih” uslova za ronjenje, sa velikim naletima vetra i ustalasanim morem.

 

 

Sharm El Sheikh-bazen Drugi dan CWT je bio još lošiji, što se tiče ovakvih uslova na otvorenom moru, jer je praktično bilo nemoguće vršiti pripreme i zagrevanje čak i onim najiskusnijim roniocima. Momcima sa Novog Zelanda se sreća nije osmehnula ni taj dan. Ant Vilijams je kaznene poene dobio zbog povlačenja van dozvoljene zone, i to pri samom dnu od -82m, a Dejv Mulins je sve iznenadio svojim okretanjem prema površini čitavih 12m ranije od najavljenih 104m. Sa svim očima uprtim na Francuze i Čehe, ovi momci su morali ispuniti očekivanja da bar kod njih sve bude čisto. Francuz Morgan Borkis nije razočarao svoju ekipu sa -80m, kao ni Petr Zlatuska sa -75m. Natali Avsenko je bila pravi šok dana, kada je njen površinski protokol pogrešno ocenjen crvenim kartonom, što je ruski tim za kratko izbacilo iz trke za zlato. Međutim, uloženim protestom, crveni karton je zamenjen belim, pa je Rusija ponovo dospela na sam vrh.

Današnjim danom je završena i STA, druga takmičarska disciplina Svetskog prvenstva u Egiptu. Očekujemo konačne rezultate oko ponoći.

 

7. septembar 2008. 

 

STA - prvi dan

 
Uroš Kojić - STA Jučerašnji, četvrti dan takmičenja protekao je u treniranju statike, pre podne u bazenu hotela, a posle podne na bazenu gde se odvija takmičenje. Danas je bio prvi dan takmičenja u ovoj disciplini, u kom je nastupio naš takmičar Uroš Kojić, a sutra sledi drugi dan STA, kada nastupaju Aleksandar Jovanović i Marko Arsenijević. Ovde možete pogledati i liste najavljenih vremena, za danas i sutra.
 

U međuvremenu smo dobili informaciju od Petra Bojovića, trenera reprezentacije Srbije, da je Uroš Kojić uspešno izveo svoj današnji nastup i ostvario validan rezultat od 4'03'' u statici, što je našem timu donelo novih 48,6 poena. Nastupio je u 18:28 časova, u stazi A, sa startnim brojem 66. Njegovo najavljeno vreme bilo je 2'00''.  Ovde se nalazi konačna lista zvaničnih rezultata prvog dana STA . Aleksandar Jovanović najavio je vreme od 2'30'' i nastupiće u stazi C, sa startnim brojem 65, u 18:28 časova. Nakon kraće pauze, u 19:20 časova u stazi A sledi nastup Marka Arsenijevića, pod startnim brojem 64, sa najavljenim vremenom od 4'00''.

 

5. septembar 2008. 

 

Treći dan takmičenja - dan odmora

 
Marko, Uroš i Goran Iako po rasporedu trening za statiku sledi tek sutra, naši takmičari su i današnji dan odmora iskoristili za trening ove discipline (pre podne i uveče). STA će se, prema planu i programu takmičenja, održavati 7. i 8. septembra i to sa početkom u 18 časova, jer su preko dana nepodnošljive vrućine (temperatura vazduha je oko 42-43 stepena), a i voda u bazenu je prilično topla (oko 33 stepena).
 
 

4. septembar 2008. 

 

Drugi dan takmičenja - CWT

 
Sharm El Sheikh Danas je održan i drugi takmičarski dan u disciplini CWT. Na žalost, naš takmičar Aleksandar Jovanović, koji je najavio dubinu od -56m, dobio je  crveni karton pri izronu, zbog potapanja usta prilikom izvođenja površinskog protokola (SP). S obzirom da današnji nastup našoj reprezentaciji nije doneo bodove, rezultat ostaje isti od prethodnog dana.

Dakle, Uroš Kojić ostvario je 56 poena (-56m), a  Marko Arsenijević 36 poena (-46m, ali zbog žutog kartona se oduzima -10 poena), tako da je do sada ukupan broj bodova naše reprezentacije 92. Listu rezultata posle drugog takmičarskog dana, kao i ukupni poredak naše reprezentacije posle prve takmičarske discipline, možete pogledati ovde: muškarci i žene . Na žalost, ovakve liste još uvek objavljujemo u vidu fotografija, delom zbog loše internet veze iz Egipta, a najviše zbog neažuriranja oficijelnog sajta takmičenja. Ovom prilikom izražavamo veliko nezadovoljstvo ponašanjem organizatora, jer je zaista nedopustivo, da se jedan takav događaj kao što je Svetsko prvenstvo (već šesto po redu) ne isprati informacijama na zvaničnom sajtu u doglednom vremenu.

 


3. septembar 2008.

 

Rezultati prvog dana takmičenja - CWT

 

Sharm El Sheikh Nakon prvog dana takmičenja u CWT, imamo i prve rezultate. Uroš Kojić uspešno je izveo svoj zaron na -56m i dobio beli karton. Međutim, što se tiče Marka Arsenijevića, on je ispunio svoju najavu (-46m), ali je dobio žuti karton. Sudije su donele ovakvu odluku, jer su uočili njegovo povlačenje po konopu pri izronu. Uložen je protest, koji je odbijen. Listu sa rezultatima prvog dana takmičenja možete pogledati ovde .

 

2. septembar 2008.

 

Otvoreno je Svetsko timsko prvenstvo u ronjenju na dah

 
Jučerašnji i današnji dan su bili dani otvaranja i treninga Svetskog timskog prvenstva u ronjenju na dah u Sharm El Sheikh-u. Vreme nije baš naklonjeno takmičarima, duva vetar, veliki su talasi, a struja je toliko jaka da kanap stoji koso. Večeras je održan i poslednji zvanični sastanak pred takmičenje u disciplini Konstantni balast sa perajama (CWT), koje počinje sutra. Objavljena je i lista najava (AP).

Sutra, 3. septembra prvi nastupa Marko Arsenijević (AP -46m, OT 9,28h), a zatim i Uroš Kojić (AP -56m, OT 10h). Aleksandar Jovanović nastupa u četvrtak, 4. septembra (AP -56m, OT 9,56h). Na žalost, listu svih najava još nemamo. Sutra već oko podneva očekujemo prva dva rezultata naših takmičara.

 

30. avgust 2008. 

 

Reprezentacija Srbije na okupu

 
Reprezentacija Srbije Dolaskom Aleksandra Jovanovića 24. avgusta u Dahab naša reprezentacija je u punom sastavu. Treninzi se odvijaju po planu. Današnji trening je bio poslednji u Dahabu. Sutra ekipa napušta Blue Hole, te se premeštaju u Sharm El Sheikh, gde će nastaviti sa treninzima. U sredu se očekuje da će im se tamo pridružiti i trener, Petar Bojović. I dok nestrpljivo čekamo da Svetsko prvenstvo konačno počne, nije na odmet da se upoznamo sa mestom gde se ono održava.
 
Sharm El Sheikh je smešten na samom jugu Sinajskog poluostrva, na 480km od Kaira, severno od Nacionalnog parka Ras Mohammed. Ovaj azijski deo Egipta je sasvim drugačiji od ostalog dela zemlje.

 

Reljef je stenovit i peskovit. Obalu dugu 20 km čine tri koralna zaliva okružena beduinskim naseljima, planinom i pustinjom. Centar Sharm El Sheikha je zaliv Naama Bay, u kojem se duž šetališta dugog 3 km nalazi veliki broj hotela, kafića, restorana, prodavnica, te je centar događanja i večernjih izlazaka. U ovom nekada beduinskom selu danas borave turisti iz celoga sveta tako da domaće populacije skoro da i nema.

 

Sharm El SheikhTo je mesto koje obiluje prelepim plažama i koralnim grebenima, uz najraznovrsniji morski svet koji posebno privlači ljubitelje ronjenja iz celog sveta. Podvodna čuda ovog lokaliteta poznata su u celom svetu, a iskusni ronioci opisuju koralne grebene kao najlepše na planeti. Raznobojni koralni grebeni se nalaze u blizini skoro svakog hotela, te se do dubina stiže pontonskim mostom.

Sharm, kako ga posetioci zovu, sastoji se od tri uvale od kojih se centrom smatra Naama Bay. Ovaj deo grada pleni svojim šarmom, a u centru se nalazi pešačka zona gde se savršeno mešaju mirisi orijentalnih začina, slatka aroma duvana sa tradicionalnom i popularnom muzikom. Sve brojniji posetioci dolaze ovde da uživaju u kupanju, ronjenju, a u pauzi mogu jahati kamile ili konje i posetiti okolinu kamenite Sinajske pustinje.

 
 

23. avgust 2008.

 

Dahab, Blue Hole - Pripreme za Svetsko prvenstvo u Sharm El Sheikh-u

 
Reprezentacija Srbije na Sinai-u Program priprema naših takmičara za Svetsko prvenstvo u Sharm El Sheikh-u odvija se po planu. Nakon tri uzastopna dana napornih treninga u Dahabu (Blue Hole), ekipa je juče imala pauzu. Ipak, oni su to vreme iskoristili za aktivan odmor i peške se popeli na vrh planine Sinai, da bi bili svedoci najlepšeg trenutka u danu - njegovog rađanja. Izlazak Sunca se ovde doživljava na poseban način.
 
Manastir Sveta Katarina Sinajsko poluostrvo obuhvata peskovite pustinje na severu i ogromne planinske vence na jugu, sa vrhovima koji se uzdižu preko 2.000 metara nadmorske visine. Najviši vrh pripada planini Katarina (Džabal Katrinah), koja je ujedno i najveća planina u Egiptu, i iznosi 2.637m. Vrh planine Sinai (Džabal Musa), koji su osvojili naši reprezentativci, nalazi se na 2.285 metara nadmorske visine, a trebalo im je manje od dva sata za uspon.
 
Pored toga, obišli su i manastir Sveta Katarina, koji se nalazi u severnom delu podnožja ove planine. To je najstariji hrišćanski manastir, osnovan još 527. godine naše ere. Prema hebrejskoj Bibliji i tradiciji (a koju su prihvatili i jevreji, i hrišćani i muslimani), upravo ovde je Mojsije primio Deset božjih zapovesti. S toga, Sinajska planina zove se još i Mojsijeva gora. Najveća turistička atrakcija današnjice je noćno planinarenje na Sinai, da bi se stiglo do vrha pre svitanja i zauzelo najpovoljnije mesto za doček izlaska Sunca, što u svakom slučaju predstavlja veliku avanturu i jedan neponovljiv doživljaj.
 
 
 
 

18. avgust 2008. 

 

Sharm El Sheikh - uskoro! 

 
Treninzi u Dahabu Prve informacije stižu nam iz Dahaba, sa najpoznatijeg lokaliteta za ronjenje u Crvenom moru, Blue Hole-a, gde od 14. avgusta naši članovi reprezentacije Uroš Kojić i Marko Arsenijević imaju dubinske treninge za Svetsko prvenstvo, a članovi Goran Pejčić i Radomir N. Saičić pohađaju kurs za AIDA Freediver ** pod rukovodstvom Lote Erikson (Lotta Ericson) i Linde Paganeli (Linda Paganelli). Intenzitet treninga van vode je sveden na minimum, treninzi se odvijaju po planu, lepo vreme im ide na ruku, temperatura vode je oko 29 stepeni i što je najvažnije - svi su zdravi.
Pored ovih treninga u CWT disciplini, posebno će imati treninge i za STA. Treći član reprezentacije, Aleksandar Jovanović (koji je ujedno i zadužen za prisustvovanje zvaničnim brifinzima na svetskom prvenstvu do dolaska trenera), pridružiće se ekipi 24. avgusta u Dahabu, a trener Petar Bojović u Sharm El Sheikh-u 3. septembra 2008. godine. O najavama naših takmičara razgovaraće se tek po završetku priprema, kada se budu sagledale trenutne mogućnosti svakog takmičara.
 
Blue Hole-Dahab, Egypt Inače, Dahab je idilično beduinsko naselje, koje se nalazi na 100km severno od Sharm El Sheikh-a i koje je za relativno kratko vreme preraslo u pravo stecište ronioca. To ni malo ne čudi, jer akvatorij Dahaba (ako se izuzmu olupine) ima najinteresantnije ronilačke lokalitete u južnom delu Sinaja. Tu je najveća koncentracija ronilaca iz svih krajeva sveta, a poslednjih godina Dahab je postao i centar freediving-a. Ovde i početnici i iskusni ronioci mogu pronaći ono što žele i što im odgovara. Roniocima na dah najprivlačniji lokalitet je upravo Blue Hole, veoma atraktivno mesto i idealno za duboke zarone, jer je već pri samoj obali dubina mora oko 100m.
 
 
 
 
 
 
 

16. avgust 2008. 

 

Odlazak reprezentacije Srbije u Egipat

 
Sharm El Sheikh-zvanični sajt takmičenja Juče, 15. avgust 2008. godine, bio je zadnji rok za prijavljivanje takmičara na Svetsko prvenstvo u Egiptu, koje treba da počne 1. septembra i koje će trajati ukupno 12 dana (4 dana oficijelnih treninga, 5 takmičarskih dana i 2 dana odmora), s tim što se poslednjeg dana održava samo završna ceremonija.
 
Odlukom Upravnog odbora AIDA Srbija, na jednom od proteklih sastanaka, sastavljen je tim takmičara koji će činiti reprezentaciju Srbije. U njenom sastavu su naši članovi:
 
 
U sastavu ekipe, koju čine trenutno najbolji takmičari AIDA Srbije, biće i Petar Bojović , kao zvanični trener reprezentacije.
 
 
PROGRAM TAKMIČENJA:
 

31. 08. - Registracija

1. 09.   - Registracija - Oficijalni trening u disciplini CWT - Ceremonija otvaranja

2. 09.   - Oficijalni trening u disciplini CWT

3. 09.   - Prvi takmičarski dan u disciplini CWT

4. 09.   - Drugi takmičarski dan u disciplini CWT

5. 09.   - Dan odmora

6. 09.   - Oficijalni trening u disciplini STA

7. 09.   - Treći takmičarski dan u disciplini STA

8. 09.   - Dan odmora

9. 09.   - Oficijalni trening u disciplini DYN

10. 09. - Četvrti takmičarski dan u disciplini DYN

11. 09. - Peti takmičarski dan u disciplini DYN

12. 09. - Ceremonija zatvaranja

 
 
Namera nam je bila da ovaj članak bude uvodni deo jednog opširnijeg izveštaja koji će kasnije uslediti, hronološkim redom, jer ćemo redovno pratiti sva aktuelna dešavanja u vezi ovog takmičenja, počev od priprema naših takmičara pa sve do završne večeri. Članak će biti ažuriran, kako nam budu pristizali izveštaji sa lica mesta. Takođe, sve informacije o takmičenju možete pratiti i na njihovom zvaničnom sajtu.
 
Poslednji put ažurirano ( nedelja, 14 septembar 2008 )
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.