Novi svetski rekord u DNF - Ketrin Mekfi
Novosti - Arhiva
 
Kathryn Mc PheeU Velingtonu, glavnom gradu Novog Zelanda, ovih dana se održava Nacionalno takmičenje u ronjenju na dah (u bazenskim disciplinama), na bazenima Akva-centra u Porirui. Mlada i perspektivna Novozelanđanka Ketrin Mekfi (Kathryn McPhee) nam se još proletos predstavila na takmičenju "Vertical blue" u Dahabu, a juče (09.08.2008.) je zavredela i da je dobro upamtimo, oborivši stari svetski rekord Natalije Molčanove u disciplini DNF od 149m i postavivši novi od 151m. Zaron je trajao 2'48''.
 
Postignuto je još nekoliko nacionalnih rekorda, a internacionalni sudija Fren Rouz (Fran Rose) istakao je sledeće: "Fenomenalno je videti ronioce sa Kivija kako obaraju nacionalne rekorde, od kojih neki postaju i svetski rekordi, kao što je bio ovaj Ketrinin, postavljajući tako Novi Zeland u najviši vrh timova na predstojećem svetskom šampionatu narednog meseca."
 
Kathryn Mc PheeIako je ovaj sport relativno mlad na ovom ostrvu, Novi Zeland je ipak "proizveo" par vrhunskih ronioca na dah, sa značajnim rezultatima i svetskim rekordima. Pored Ketrin, podsetimo se i Viljama Trubridža (William Trubridge) koji je dvostruki svetski rekorder ove godine, u disciplinama CNF i FIM. Uz njega, tim za svetsko prvenstvo u Egiptu činiće još Ant Vilijams (Ant Williams) i Kerien Hibs (Kerian Hibbs). Na ovom takmičenju učestvuje i Dejv Mulins (Dave Mullins) , koji drži aktuelni svetski rekord u disciplini DYN (u muškoj konkurenciji) od 244m. Naravno, svi očekuju da njegovo učešće doprinese obaranju ovog rekorda, kao i obaranju svetskog rekorda od 183m u disciplini DNF (koji trenutno pripada Tom Zitasu), o čemu ćemo vas uskoro obavestiti, nakon završetka takmičenja i objavljivanja zvaničnih rezultata.
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.