AIDA Kontinentalni Rekordi (CR)
Novosti - Rad udruženja
cetvrtak, 08 maj 2008
 
U AIDA International se razmatra uvođenje oficijelnih kontinentalnih rekorda (CR).  Kao osnovni razlog za njihovo uvođenje navodi se potreba da se takmičarima  širom sveta koji vredno i naporno treniraju dodatno poveća publicitet  kako bi bili nagrađeni za svoje rezultate i lakše našli sponzore za svoje treninge i nastupe. Na taj način će veliki jaz između nacionalnog i svetskog rekorda biti premošćen i ovom sportu će se samim tim povećati popularnost među medijima što će naravno koristiti i takmičarima.
 
AIDA International - CR
 
AIDA International sajt je u potpunosti spreman za administriranje i objavljivanje ovih rekorda a svi članovi AIDA Srbija koji imaju nekih dodatnih predloga u vezi ove teme mogu ih poslati na mail udruženja.
 
Neki predlozi u vezi tehničkog funkcionisanja su :

  • Kontinentalni rekordi bi mogli biti postignuti samo na takmičenjima sa WR statusom ili na najavama obaranja svetskog rekorda.
  • Nijedan kontinentalni rekord ne može biti bolji od svetskog rekorda. Sa prethodnom stavkom  to bi bilo i obezbeđeno.
  • Doping testovi bi se uzimali u slučaju svetskog rekorda i ne (za sada) u slučaju kontinentalnog rekorda
  • Takođe još je u postupku razmatranja i vremenski razmak pojedinačnih pokušaja obaranja kontinentalnih rekorda od dve do tri godine, koji bi jedino u slučaju VW i NL bio nešto kraći.
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.