VERTICAL BLUE
Novosti - Arhiva
ponedeljak, 14 april 2008
 

Zvršeno je još jedno interesantno AIDA ranking takmičenje, održano od 1. do 11. aprila 2008. godine, na lokaciji Dean’s Blue Hole na Long Island-u, na Bahamima. Osvojeno je ukupno 23 nacionalna, a od toga 5 svetskih rekorda.

 

William TrubridgeNovi svetski rekord u disciplini CNF u muškoj konkurenicji postavio je William Trubridge sa Novog Zelanda. Četvrtog dana takmičenja zabeležio je svetski rekord od -84m u ovoj disciplini i time oborio stari od -83m koji je držao Herbert Nitsch, postavljen 2007. godine. Pretposlednjeg dana je i taj svoj rekord oborio, zaronivši 2 metara dublje, pa aktuelni svetski rekord sada iznosi -86m. Njemu takođe pripada i novi svetski rekord u disciplini FIM (za muškarce), koji iznosi -108m, a koji je postigao poslednji dan takmičenja, nakon rekorda od -107m koji je sam postavio 3 dana ranije.

 

Natalia AvseenkoU ženskoj konkurenciji istakla se Ruskinja Natalia Avseenko, koja već više od 2 godine bezuspešno pokušava da obori rekord u disciplini CNF. Najzad je uspela! Zaron od 2’37’’ i dubinu od -57m sudija Fran Rose ocenio je belim kartonom, što joj je donelo najveću radost. Stari rekord od -56m držala je Sara Campbell, postignut u Dahabu, Egipat, oktobra meseca prošle godine.

 

 

 

Dave MullinsDave Mullins je imao nameru da obori svetski rekord u disciplini CWT, koji iznosi -112m a koji još uvek drži Herbert Nitsch, ali je imao problema sa preuzimanjem taga, na -113m. Naime, ispustio ga je i dok je pokušavao da otkači i ponese na površinu makar karabinjer za koji je bio pričvršćen tag, misleći da će i on biti dovoljan kao dokaz o markiranoj dubini, izgubio je dosta snage i vremena, pa je black-out bio neizbežan.

Ovo su samo neke od najnovijih vesti sa takmičenja, a više detalja naćićete na njihovom zvaničnom sajtu

 
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2020 aida-srbija.