Godina 2007.
O nama - Istorijat udruženja
ponedeljak, 03 mart 2008
 
  • U februaru je AIDA Srbija bila supervizor takmičenja održanog na bazenu „Taš“ u Beogradu, pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah „BEOGRAD 2007“. Ovo je ujedno bilo i prvo takmičenje u Srbiji ovog tipa. Učestvovalo je ukupno 41 takmičar iz zemlje i inostranstva. Postavljeni su novi nacionalni rekordi, a sudili su Međunarodne sudije E nivoa: Damir Detić, Marko Kleončić, Diter Bauman, Aleksandros Kadiaris, Aleksandar Karjuk i Petar Bojović.

  • U martu je održan kurs za nacionalne sudije za tekuću godinu, koji su uspešno završili Aleksandar Jovanović, Uroš Kojić i Ivan Novak. Kurs su održali Darija Subotin i Aleksandar Karjuk.

  • U maju je održano takmičenje u Atini, Spring Apnea Games, na kom su naši takmičari Tijana Zec, Duško Ormanović i Marko Arsenijević postavili ukupno 5 novih nacionalnih rekorda u sve tri bazenske discipline, koje je AIDA Srbija ubrzo potom i zvanično priznala.
 
  • U julu je održano Svetsko prvenstvo Maribor 2007, na kojem je učestvovao samo jedan takmičar iz naše zemlje i tadašnji član AIDA Srbija, Ivan Andrić***.
 
  • Prvi dan septembra meseca AIDA Srbija je još jednom bila supervizor takmičenja Bela Crkva KUP 07 na kom je postavljen novi nacionalni rekord u statici, a postavio ga je Branko Petrović, člana AIDA Srbija. Sudije su bili Petar Bojović, Darija Subotin i Aleksandar Karjuk. Učestvovalo je 17 takmičara.
Gradsko jezero, Bela Crkva
 
  • Početkom oktobra meseca održan je AIDA otvoreni KUP Srbije u apnei – SD Kolubara Lazarevac, na kom je učestvovalo 21 takmičar, a sudili su Petar Bojović i Aleksandar Karjuk. Branko Petrović je oborio svoj stari i postavio novi nacionalni rekord u statici. Pored ovog, postavljen je još jedan nacionalni rekord u dinamici bez peraja, a postavila ga je Tijana Žunić iz Beograda.
 
  • Krajem oktobra i početkom novembra održano je Svetsko prvenstvo u Egiptu, na koje je otputovala i naša reprezentacija u sledećem sastavu: Darija Subotin, Uroš Kojić, Marko Đorđević, Aleksandar Jovanović i Gordon Savić. Postavljeni su novi nacionalni rekordi u disciplinama CWT i CNF, od strane naših članova Darije Subotin, Aleksandra Jovanovića i Gordona Savića.
 
  • Krajem novembra održan je 3. Submania CUP u Zagrebu, na kom su učestvovali naši takmičari Darija Subotin, Marko Arsenijević, Danka Radonjić i Sandra Dinić***, koja u vreme održavanja ovog takmičenja još nije bila član AIDA Srbija. Postavljen je novi nacionalni rekord u DYN, a postavio ga je Marko Arsenijević.
 
  • Početkom decembra održana je vanredna Skupština AIDA Srbija na kojoj je prihvaćena ostavka predsednika Petra Bojovića i izabrano je novo upravljačko telo udruženja. Imenovani su:

     Darija Subotin, Predsednik AIDA Srbija,

     Predrag Radifković, podpredsednik i član UO zadužen za takmičenja

     Uroš Kojić, Generalni sekretar i član UO zadužen za edukaciju

     Dejan Bogdanović, webmaster i član UO zadužen za tehnička pitanja

     Ivan Novak, predsednik NO

     Tijana Zec, član NO ***

     Duško Ormanović, član NO
 
 
*** u vreme zaključivanja ovog izveštaja pominjani članovi Ivan Andrić i Tijana Zec više nisu članovi AIDA Srbija, a Sandra Dinić je zvanično postala naš član početkom 2008. godine.
 
< Prethodno   Sledeće >
Copyright 2019 aida-srbija.